Actualitzat 27/03/2024 11:46

Puig de Travy (CEC) reclama un "Govern estable" per no tensionar l'economia

El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Carles Puig de Travy
EUROPA PRESS

Creu que a Catalunya i el conjunt d'Espanya "l'economia va bé" davant el PIB del 2023

BARCELONA, 27 març (EUROPA PRESS) -

El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC), Carles Puig de Travy, ha reclamat un "Govern estable" fruit de les eleccions al Parlament del 12 de maig per no tensionar l'economia des de la política.

En una roda de premsa aquest dimecres a Barcelona, ha subratllat que "l'economia va bé" però ha demanat al pròxim executiu que impulsi mesures de caràcter econòmic que beneficiïn l'activitat, que a parer seu requereix estabilitat.

Ha sostingut que els pressupostos per al 2024 plantejats pel govern de Pere Aragonès "eren expansius, bons per a l'economia".

Pel que fa a l'augment del PIB espanyol del 2,5% el 2023, confirmat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) aquest dimarts, ha subratllat que "tant a Espanya com a Catalunya l'economia va bé".

Ha assenyalat que el creixement espanyol ha superat les previsions, mentre que "Europa s'ha quedat igual", i ha defensat que la tendència ascendent es manté el primer trimestre d'aquest any.

Ha sostingut que l'economia ha protagonitzat un "creixement continuat" durant tot el 2023 i ha destacat el comportament dels dos últims trimestres quan, en les seves paraules, hi va haver una reactivació.

Ha destacat l'impacte en el creixement del consum de les llars i l'evolució del mercat laboral --que ha qualificat de positiva--; el del consum públic, que ha augurat que aquest any es reduirà; i el de les exportacions, que a parer seu es mantindran estables però amb una tendència ascendent aquest 2024.

RISCOS

Respecte a l'augment del 3,2% interanual de l'IPC al març --segons dades de l'INE publicades aquest dimecres--, Puig de Travy ha cridat a no "descuidar" el control de la inflació, si bé ha opinat que està molt més controlada ara que fa un any.

Ha augurat que hi continuarà havent "algunes pressions inflacionistes petites", però ha esperat que el mes vinent la inflació --en les seves paraules-- no sigui tan important i tancar el 2024 al voltant del 3%.

Ha destacat com a riscos per a l'economia la incertesa global i les tensions geopolítiques, i ha alertat de l'evolució dels preus de l'energia, que veu "molt difícil de preveure".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés