Publicat 28/9/2019 12:48:17 +02:00CET

Puig en referència a Torra: "Ningú que encoratgi la violència ha de tenir perspectiva política"

MADRID, 28 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, ha indicat que ningú que "encoratgi la violència" ha de tenir "perspectiva política" en aquest país, fent referència al president del Govern, Quim Torra, en el cas que es confirmessin les declaracions d'un dels set membres dels CDR detinguts que ha assegurat que comptava amb el permís de Torra per tancar-se al Parlament i protagonitzar un acte de protesta dins de l'edifici.

"El que ha de quedar absolutament clar és que ningú que encoratgi la violència o participi en la configuració d'un espai de violència pot tenir cap tipus de perspectiva política en aquest país", ha insistit Puig a la seva arribada al Comitè Federal del PSOE que se celebra aquest dissabte a Ferraz.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va considerar dijous passat que els set membres dels CDR integraven un grup terrorista que va conspirar per cometre un delicte d'estralls amb la finalitat de subvertir l'ordre constitucional i alterar greument la pau pública a Catalunya. Durant les declaracions d'un dels detinguts, aquest va assegurar que Torra era coneixedor dels plans que pretenien dur a terme, és a dir, ocupar el Parlament durant cinc dies.