Publicat 21/8/2019 15:29:06 +02:00CET

Puig sobre el recurs judicial de Catalunya per l'impagament de bestretes: "Nosaltres estem pel diàleg i la solució"

Ximo Puig, d'arxiu.
GVA - Archivo

VALÈNCIA, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que no sap si la via judicial "és la correcta" per abordar el finançament de les comunitats autònomes i ha assenyalat, després que la Generalitat de Catalunya hagi anunciat que portarà el Govern central als tribunals per l'impagament de bestretes del 2019, que a la Comunitat estan "pel diàleg i per la solució més que fer partidisme i confrontació" en aquest assumpte.

Així s'ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans en ser preguntat per la seva valoració de l'anunci fet pel vicepresident de la Generalitat catalana i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, de recórrer a la Justícia per reclamar el pagament d'aquestes bestretes pendents de pagament, en què ha convidat altres autonomies a sumar-s'hi.

Puig ha recordat que la Generalitat Valenciana ja va provar en un moment donat "plantejar un litigi de caràcter judicial respecte al finançament" en entendre que estava "assistida per la raó" perquè tots els informes objectius que existeixen situen la Comunitat Valenciana com "la pitjor finançada".

"Ara, la via judicial no se si és la via correcta. Cada govern pot entendre-ho d'una manera o d'una altra, jo crec que hem d'anar al fons de la qüestió i és que hi ha d'haver un govern que tingui competències i capacitat per poder sustentar un finançament just. I per això és bastant important que hi hagi un govern, no un govern en funcions", ha agregat.

El president ha manifestat el seu desig que "hi hagués una via perquè aquestes liquidacions a compte es poguessin produir" i ha assenyalat que "hi va haver una voluntat per part de la ministra d'Hisenda, i ho va dir amb total claredat, però sembla ser que l'Advocacia de l'Estat no ho permet".