Puig exigeix a la Generalitat de Catalunya que actui contra el tall de fronteres que "ataca milers d'ocupacions"

Publicat 13/11/2019 16:16:16CET
Imatge d'arxiu de Ximo Puig atienent els mitjans al costat de la consellera d'Innovació, Carolina Pascual.
EUROPA PRESS

VALÈNCIA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

El cap del Consell de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV, Ximo Puig, ha exigit a l'executiu català que doni una "resposta efectiva" als corts de la frontera amb França impulsats per Tsunami Democràtic, després de mostrar-se "indignat per unes protestes que "ataquen directament milers de llocs de feina".

Davant del bloqueig dels accessos a França en autopistes frontereres amb França, com l'AP-7 a Girona i l'AP-8 a Irun, ha advertit que la indústria agroalimentària valenciana està "absolutament paralitzada per una situació que no és raonable".

Puig ha assegurat als periodistes que "comprèn absolutament" la preocupació d'aquest sector i d'altres fonamentals per a l'economia valenciana, exigint que les autoritats catalanes prenguin "totes les mesures necessàries per garantir el lliure accés de persones i mercaderies amb absoluta normalitat".

Ha rebutjat així que "es plantegi aquesta qüestió com simplement el dret a la llibertat d'expressió o manifestació". Això sí, ha remarcat que tot i que està "totalment d'acord" amb aquests drets "hi ha altres espais on es poden fer aquest tipus de manifestacions".

"No és raonable que en un mes fonamental per a la indústria agroalimentària valenciana, dels quals més s'exporta sinó el que més, estiguem absolutament paralitzats", ha lamentant el 'president', i ha insistit en el seu "respecte absolut" a la llibertat d'expressió i manifestació.