Publicat 22/6/2020 13:13:46 +02:00CET

Puig destaca la "gran contribució" dels ERTO en la crisi i aposta per un teixit empresarial competitiu

Marc Puig,  president i CEO de Puig
TONI MATEU / WWW.TONIMATEU.COM

MADRID, 22 juny (EUROPA PRESS) -

El president de Puig i de l'Institut d'Empresa Familiar, Marc Puig, ha ressaltat la "gran contribució" dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) durant la crisi sanitària, sense els quals hi hauria hagut "molts ERO" i ha apostat per un teixit empresarial competitiu per millorar la desocupació d'Espanya.

"Sense un teixit empresarial competitiu no tindrem la possibilitat de millorar el nivell d'atur a Espanya, sens dubte inacceptable", ha assenyalat durant la seva intervenció en la cimera empresarial de la CEOE.

Així mateix, Puig ha explicat l'impacte de la pandèmia en la seva companyia, amb presència a més de 150 països i les vendes exteriors que representen el 85% del negoci, i ha dit que les vendes van caure un 87% a l'abril i un 75% al maig.

Durant la crisi sanitària, totes les fàbriques de Puig van tancar excepte les que es van adaptar a la fabricació de gels hidroalcohòlics, segons ha explicat el directiu, qui ha ressaltat que malgrat el confinament i l'impacte en la demanda, la companyia va engegar "l'operació més gran de la seva història" amb la compra de Charlotte Tilbury.

Puig ha ressaltat les conseqüències de la pandèmia i ha assenyalat que el més important és saber canalitzar els recursos perquè el nombre més gran possibe d'empreses pugui sobreviure, perquè "si arriba un altre confinament, les conseqüències serien desastroses".

El president de Puig ha ressaltat a més que és una responsabilitat no deixar deutes a la següent generació, ha reclamat controlar el dèficit públic i ha assenyalat que s'ha de reduir l'economia submergida restringint l'ús del paper moneda i fomentant l'ús digital dels diners. "No augmentem els impostos a qui ja els paguen", ha reclamat.

D'altra banda, ha ressaltat que Espanya és el segon país exportador mundial en perfumeria i en aquest sentit ha afirmat que no demanen res a l'Administració, "només un terreny fiscal neutre" perquè, en cas contrari, es corre el risc de continuar veient empreses el centre de decisió de les quals es trasllada a l'estranger.