Publicat 19/11/2019 11:29:15 +01:00CET

Puig assenyala que "l'independentisme ha portat Catalunya a un túnel sense sortida"

El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.
PAU VENTEO - EUROPA PRESS

VALÈNCIA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha recalcat aquest dimarts que "no hi ha cap alternativa al diàleg" perquè "l'independentisme ha portat Catalunya a un túnel sense sortida", per la qual cosa ara "no es tracta de cedir" sinó "d'ajudar entre tots a sortir d'aquesta situació".

Puig, en una entrevista a Cadena Ser recollida per Europa Press, ha assenyalat en aquest sentit que la negativa actual d'ERC perquè es pugui formar govern "ha de ser movible" i així mateix ha afirmat que la sentència dels ERO que es coneixerà aquest dimarts "no influirà" en les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez.

Ha lamentat que el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, no assistís a l'entrega aquest dilluns de les medalles d'honor que atorga Foment del Treball, però ha destacat que el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va assenyalar que "evidentment cal condemnar la violència i que no pot haver-hi un 'independentisme o barbàrie', sinó que cal respectar el dret dels manifestants però també dels que no es volen manifestar".

Sobre aquest assumpte, ha argumentat que "no hi ha cap alternativa al diàleg" perquè "el que s'estan plantejant des d'altres àmbits és que es cronifiqui l'enfrontament" i ha constatat que aquesta situació és "molt negativa per a Catalunya i per a la resta d'Espanya".

En aquesta línia, ha defensat que ERC té dret a replantejar l'independentisme i "no cal que abdiquin de les seves idees, sinó que facin un exercici de realisme polític i obrin aquesta legislatura perquè tinguem govern i estabilitat". "Es tracta de veure què convé als ciutadans, no als partits", ha recalcat.

Preguntat per si hi ha unitat de criteri del PSOE, ha subratllat que el Govern central "no dependrà dels independentistes" de la mateixa manera que si s'abstenen el PP o Cs, l'executiu no dependrà d'aquests partits.