Publicat 12/2/2019 11:26:32 +01:00CET

El PSOE recalca que els acusats no són "presos polítics" i demana no polititzar el judici

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona
PSOE - Archivo

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha demanat aquest dimarts no polititzar el judici del procés que comena aquest dimarts al Tribunal Suprem i "deixar parlar la política". Ha volgut recordar que els encausats pel procés no ho estan per les seves idees sinó per les seves actuacions "qualificades com delictes molt greus".

"Els líders independentistes estan acusats d'haver fet una srie d'actuacions. No són presos polítics, no són persones processades per les seves idees sinó per les seves actuacions, qualificades com delictes molt greus en contra de l'Estat i del marc de dret", ha assenyalat

Per aquest motiu, ha demanat que no es polititzi aquest procés, es deixi parlar la Justícia, i defensar que el judici ser "transparent".

Comena a celebrar-se aquest dimarts al Tribunal Suprem, 14 mesos després de comenar la investigació criminal contra els presumptes responsables de delictes de rebellió, sedició i malversació de fons públics relacionats amb el referndum de l'1-O i la Declaració Unilateral d'Independncia (DUI) del 27 octubre del 2017.