Publicat 28/10/2019 17:15:35 +01:00CET

El PSOE diu que està millor del que indiquen les enquestes i confia que Franco i Catalunya el beneficiaran

El president del Govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant l'acte de presentació de la campanya del PSOE per a les eleccions del 10N, Madrid (Espanya),  28 d'octubre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

La cúpula del PSOE sosté que el partit té més suports entre la ciutadania del que indiquen la majoria de les enquestes que s'han publicat aquestes setmanes i que apunten a un estancament, i fins i tot una tendència a la baixa, de la intenció de vot als socialistes.

Dirigents socialistes amb llocs de responsabilitat coincideixen a l'hora d'afirmar que el 10 de novembre el partit i el seu candidat, Pedro Sánchez, obtindran un resultat millor del que estan vaticinant els sondeigs, que es mouen en una forquilla d'entre 118 i 123 escons, aquesta última xifra la que va aconseguir l'abril passat.

En opinió d'una destacada dirigent de la cúpula del partit, els sondeigs no estan reflectint encara la influència que tindrà en el vot de molta gent la recent exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos.

Basa aquesta percepció en la quantitat de persones que aturen els dirigents del PSOE pel carrer per agrair-los l'exhumació de Franco i el seu compromís per identificar els cossos que estan enterrats a Cuelgamuros o a les cunetes de tot el país.

Un altre dels elements amb els quals compta la direcció del PSOE per millorar els resultats té a veure amb la seva gestió dels incidents a Catalunya. El partit confia que la ciutadania valorarà com la seva resposta als aldarulls no va generar més violència i va contribuir en canvi rebaixar la intensitat.

Els socialistes creuen també que l'electorat els premiarà per haver aconseguit que els Mossos d'Esquadra col·laborin amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, a diferència del que va passar durant la celebració del referèndum d'octubre del 2017.