Actualitzat 27/7/2020 15:26:02 +00:00 CET

El PSOE diu que estudiarà si s'ha de reforçar la resposta de la Generalitat a la pandèmia

Marta Fernández Jara - Europa Press

MADRID, 27 jul. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha assegurat que esperen que es faci una "valoració detallada de la situació" de la pandèmia a Catalunya per estudiar si es pot "enfortir o reforçar" la resposta del Govern de Quim Torra, tot i que ha recordat que ara per ara les competències són de la Generalitat, fins i tot decretar confinaments.

Això sí, ha defensat que la situació actual d'Espanya "no és ni de bon tros" la que hi havia quan es va decretar l'estat d'alarma a mitjan mes de març, entre d'altres coses, perquè "hi ha menys gravetat d'incidència del virus", tot i que sí que ha admès que els "amoïna" el desenvolupament del virus en "algunes parts del territori".

Així ho ha assegurat en la conferència de premsa que ha ofert després de la reunió telemàtica de la Comissió Executiva Federal del PSOE, en la qual ha explicat que en aquests moments la relació del Ministeri de Sanitat amb les comunitats s "contínua i fluida", tot i que ha reconegut que "no es pot descartar mai cap escenari".

En concret, ha assegurat que "d'aquí al 31 de juliol", quan tindrà lloc la conferència de presidents presencial a La Rioja, esperen "que hi hagi una valoració detallada de la situació per veure si la resposta de la Generalitat es pot enfortir i reforçar, i de quina manera fer-ho, perquè en aquests moments està dins de l'autogovern i les seves capacitats fins i tot decretar confinaments dins del seu territori".

Narbona ha dit que confien que "la situació que en aquests moments hi ha a Catalunya millori", perquè les xifres d'alguns paràmetres "no són satisfactòries", però ha deixat clar que per ara el Govern espanyol no hi pot fer res.

A més, després que el president Torra hagi avisat que la situació a Catalunya és crítica, a l'"avantsala del mes de març", Narbona ha afirmat que Espanya no es troba "ni de bon tros" en la mateixa situació que quan es va decretar l'estat d'alarma, malgrat que hi ha zones en les quals les xifres "amoïnen".

Contador