Publicat 18/7/2019 15:19:57 +02:00CET

El PSOE diu que el director del CNI ja va donar explicacions sobre l'imam de Ripoll

Objetos en La Rambla por el aniversario del atentado
EUROPA PRESS

MADRID, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha recordat aquest dijous que el llavors director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, ja va donar explicacions al Congrés sobre la relació del centre amb Abdelbaki es-Satty, l'imam de Ripoll (Girona), considerat el cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i ha demanat que no es faci servir l'assumpte "com un instrument per a altres propòsits més enllà del cas".

Ábalos ha defensat aquesta posició després que el diari 'Público' hagi publicat que l'imam de Ripoll va ser confident del centre d'intel·ligència fins al dia abans dels atemptats perpetrats a l'agost del 2017.

El dirigent socialista ha evitat comentar aquesta informació i ha recordat que el general Sanz Roldán ja va donar explicacions davant la Comissió de Despeses Reservades del Congrés, a porta tancada, als grups parlamentaris dels contactes que va tenir l'espionatge espanyol amb Abdelbaki es-Satty.

"Es va comparèixer i fins avui cap comentari. La nostra posició és que no ens val com un instrument per a altres propòsits més enllà del cas", ha sostingut Ábalos.