Publicat 24/02/2016 14:28CET

PSOE i C's pacten una cotització de 45 euros per als autònoms els ingressos dels quals no superin el salari mínim

Pedro Sánchez y Rivera firman su acuerdo en el Congreso
EUROPA PRESS

MADRID, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

El PSOE i Ciutadans han acordat revisar "en profunditat" el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) de la Seguretat Social, implantant des del primer moment i fins que entri en vigor la reforma una cotització reduïda de 45 euros al mes per als autònoms els ingressos dels quals no superin el salari mínim interprofessional (SMI).

Així consta en el document que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president de Ciutadans, Albert Rivera, han signat aquest dimecres després de negociar el suport de la formació morada a la investidura del dirigent socialista.

Segons el text, que recull Europa Press, la intenció última és que un grup d'experts faci recomanacions perquè, a partir del 2017, es pugui aplicar un nou sistema de cotització als autònoms en funció dels seus ingressos reals, incorporant-hi a més fórmules noves per a la feina per compte propi a temps parcial, la vocació de no habitualitat i la complementarietat econòmica.

MENYS BUROCRÀCIA

PSOE i Ciutadans també es comprometen a reformar el sistema de mòduls perquè estigui menys vinculat a l'activitat i el sector i més als nivells màxims d'ingressos i vendes, i a eliminar les retencions per IRPF durant dos anys als nous autònoms fins que no arribin a un rendiment net d'un mínim de 12.000 euros anuals.

A més, part important de les seves propostes passen per simplificar la burocràcia que han d'afrontar els autònoms, per tal de permetre que les altes i baixes de la Seguretat Social no s'hagin de fer el primer dia, i per facilitar el pagament només pels dies efectius de feina i fins a quatre canvis a l'any de la base de cotització.

Alhora, es permetrà que les cotitzacions es paguin trimestralment, es reduirà el 20% de recàrrec per retard dels pagaments en 24 hores, per tal d'estendre el termini a cinc dies; s'autoritzarà la declaració de l'IVA anual durant el primer any d'activitat, amb possibilitat de autorizar-lo també per a un segon exercici; i es flexibilitzaran les condicions perquè els autònoms que es donin de baixa per causes justificades puguin tornar a beneficiar-se de les tarifes planes de cotització.

SEGONA OPORTUNITAT

Per facilitar l'accés d'emprenedors i microempresaris a la Segona Oportunitat, l'acord preveu incorporar els deutes amb Hisenda i Seguretat Social amb el mateix tractament que les de les entitats mercantils en els concursos, fet que se suma a la mesura que els autònoms puguin compensar els seus deutes amb aquestes entitats amb els crèdits que tinguin amb alguna administració pública.

En aquest àmbit de la Segona Oportunitat, també es preveu eliminar el període de cinc anys que el PP va permetre en la seva llei per revisar les condonacions de deute si canviaven les circumstàncies econòmiques del deutor; reduir les condicions per acollir-se a aquest mecanisme de quitança i garantir la inembargabilitat de l'habitatge habitual en cas de famílies amb dificultats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés