Publicat 13/11/2019 13:04:27 +01:00CET

El PSOE consultarà a la seva militància l'acord de govern amb Unides Podem

José Luis Ábalos, Pedro Sánchez i Cristina Narbona en la presentació de la campanya del PSOE per a les eleccions del 10 de novembre.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

El PSOE consultarà a la seva militància l'acord al qual ha arribat amb Unides Podem per formar un govern progressista de coalició, ha anunciat aquest dimecres el partit.

La consulta, la primera a nivell nacional que organitza l'actual direcció del partit, es durà a terme el dissabte 23 de novembre i es convocarà oficialment dilluns vinent, quan així ho decideixi formalment l'Executiva Federal.

Tant els estatuts federals del partit socialista com el reglament que els desenvolupa obliguen a consultar a la militància els acords als quals arribi el PSOE amb altres formacions per compartir el govern, així com aquells que suposin investir president el candidat d'un altre partit. Les normes estableixen que l'opinió dels militants serà vinculant.

El calendari per a l'organització d'aquesta consulta, que està pendent encara d'aprovació per part de l'Executiva Federal, assenyala que el cens es tancarà el mateix dia en què es convoqui oficialment la consulta.

Entre els dies 19 i 22 de novembre el partit podrà desplegar una campanya informativa sobre la consulta, mentre que entre els dies 14 i 21 de novembre els militants que desitgin participar-hi es podran inscriure a través d'internet.

Per votar en línia s'habilitaran els dies 22 i 23 de novembre, mentre que el vot presencial només podrà fer-se el dia 23. A partir d'aquell mateix dia es proclamaran els resultats provisionals, ha detallat el PSOE en un comunicat.