Actualitzat 12/02/2015 14:11

Tomás Gómez recorre la suspensió

Antonio Miguel Carmona y Tomás Gómez
Foto: EUROPA PRESS

MADRID, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

El fins ara secretari general del PSM, Tomás Gómez, ha recorregut la resolució de la Comissió permanent de l'Executiva Federal (CEF), que suspèn de les seves funcions tots els òrgans de direcció de la formació madrilenya, perquè entèn que no té "cobertura normativa" i que es basa en "meres possibilitats" sobre qüestions que poden afectar el partit per diferents temes, com el Tramvia de Parla o un conflicte intern a Leganés arran d'una votació.

   El recurs, a què ha tingut accés Europa Press, ha estat registrat aquest matí a la seu de Ferraz davant de la comissió federal d'Ètiques i Garanties del PSOE, i persegueix la "nul·litat de ple dret" de la resolució per haver estat adoptada "per un òrgan manifestament incompetent".

   "D'acord amb el previst a l'article 11 del Reglament de Funcionament de la Comissió executiva Federal, la Comissió Permanent es configura com un òrgan de gestió dels assumptes ordinaris de la Comissió Executiva Federal, és obvi que la resolució adoptada excedeix de llarg els objectius 'ordinaris'", entenen els socialistes madrilenys.

   Continuant amb els aspectes formals, el PSM diu que el mateix Fonament Estatutari i Reglamentari Primer indica expressament que la Comissió Executiva Federal "té delegades les competències a la Secretària d'Organització i Acció Electoral i no a la Permanent de la mateixa".

   "Per la qual cosa, per descomptat, i pels propis fonaments de la resolució, la mateixa peca d'un vici de nul·litat de ple dret", destaca.

   A més, veuen "significatiu" que ni a l'ordre del dia de la comissió ni a la seva convocatòria, figura com a punt, cap deliberació d'acord en tal sentit, "ocultant expressament als membres de l'esmentada Comissió Executiva Permanent el coneixement dels assumptes a tractar".

   També recorren a la normativa reguladora de l'Estructura i Funcionament general del Partit, que "no preveu la possibilitat de suspendre l'activitat orgànica als òrgans de direcció i control regionals", tal com s'ha fet, "ni en conseqüència la designació de Comissió Gestora ni l'assumpció per aquesta de cap funció".

   Així, fa referència a l'article 68.2, que estableix que l'adopció d'aquests acords, "que poden lesionar, i de fet ho fan, drets fonamentals dels militants, està prevista exclusivament per a Agrupacions Municipals i de Districte".

   També indica que caldrà recollir per la CEF l'informe en el seu cas, "dels òrgans provincials i insulars amb l'informe de les comissions executives de Nacionalitat o regió".

   "La decisió adoptada per la Comissió Permanent de la Comissió Executiva Federal peca, doncs, de falta de cobertura normativa o estatutària absoluta perquè no està prevista de cap manera la suspensió de l'activitat orgànica dels òrgans de control regionals del PSM-PSOE", destaca.

   Continuant l'anterior argument, asseguren que la resolució adoptada "vulnera els drets fonamentals de tots els membres, no només dels membres democràticament elegits del PSM-PSOE, sinó de tots els membres del Comitè Regional, membres electes tots pel XII Congrés Regional del PSM-PSOE i per les Agrupacions locals".

ARGUMENTS DEL FONS DEL RECURS

   Pel que fa als arguments que esgrimeixen des de la comissió per prendre la decisió d'apartar Tomás Gómez i el seu equip, els socialistes madrilenys expliquen punt per punt cadascun dels temes que s'esmenten, com el tramvia de Parla, els detinguts de l'Operació Púnica, o el conflicte que hi va haver amb la nova alcaldessa de Parla, Beatriz Arceredillo.

   Així, defensa que Tomás Gómez va ser alcalde de Parla, "el més votat d'Espanya en poblacions de més de 50.000 habitants", i que durant el seu mandat es va promoure la construcció del tramvia, obra "executada pel Consorci Regional de Transports de la Comunitat" i el "més utilitzat de tots els trens lleugers" de la regió. Afegeixen que amb la ràtio de cost per quilòmetre és "el més barat" d'Espanya.

   Es refereix al procediment que se segueix davant del Jutjat d'Instrucció número 5 de Parla i treuen importància a la denúncia de la Fiscalia, "que no és res més que la reproducció d'un informe de la Cambra de Comptes", que ha estat, al seu torn, "utilitzat reiteradament pels adversaris polítics per posar en dubte" Tomás Gómez.

   En aquest punt, recalca que "no existeix imputació" de cap persona en aquest procediment. També es refereix a la denúncia interposada pel PP el mes de març del 2014 i que "encara a aquesta data, després de deu mesos no s'entreveu ni un sol indici de responsabilitat penal".

   "Sorprèn que aquells que no haurien d'haver contribuït a la campanya política contra el candidat del PSM, precisament l'aprofitin per irrompre de manera antidemocràtica i suspendre les activitats orgàniques d'òrgans democràticament elegits", apunta.

   Sobre els detinguts a l'Operació Púnica, recorden que han estat expulsats i no entenen que se'ls vulgui atribuir responsabilitat quan, a més, "desgraciadament existeixen altres exemples que no han merescut el mateix tractament per part de la CEF".

   Pel que fa al conflicte a Parla amb l'alcaldessa, expliquen la seva posició de promoure a l'Alcaldia Pablo Sánchez, "decisió compartida amb la CEF", sustentada "per quelcom lògic": el fet d'haver estat elegit democràticament en primàries.

   Alhora, es refereix a l'assumpte de 'Legatec', revela que van tenir coneixement a través de comentaris del propi portaveu, Rafael Gómez Montoya, "que no tindrien cap problema perquè Rafa Simancas, el seu valedor, havia tancat amb César Luena la decisió que el seu expedient no tingués conseqüències d'expulsió".

   En aquest punt, recalca que "en tot aquest assumpte la preocupació" més important de la Comissió Executiva Regional del PSM ha estat "la ruptura del compromís de suport a la digna lluita dels treballadors de Coca-Cola per aconseguir la reobertura de la fàbrica a Fuenlabrada en compliment de la sentència relativa al seu ERO".

SOBRE LA "INESTABILITAT ORGÀNICA"

   Per als socialistes madrilenys, la resolució "deixa caure sospites de possibles conseqüències de procediments judicials en marxa". "No sabem quants procediments coneix la Permanent de la Comissió Executiva perquè aquesta part només en coneix un que podria afectar a la percepció ciutadana", apunten.

   "Resulta clar, de la pròpia redacció del text, que no existeix resolució judicial encara sinó meres suposades possibilitats que queden des del punt de vista jurídic realment improbables", conclouen en els seus arguments.

   Per tot això, sol·licita que es deixi sense efecte la resolució de la Permanent de la Comissió Executiva Federal i la suspensió cautelar de l'acord de l'executiva sobre aquesta qüestió amb unes mesures que, per a Gómez, vulneren els estatuts i les normes, fins que es procedeixi a la resolució del recurs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés