El PSC vol que el Parlament voti rebutjar "la violència" en protestes per l'1-O

Publicat 30/10/2019 12:33:35CET
La portaveu socialista al Parlament de Catalunya, Eva Granados.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

El PSC ha impulsat una moció al Parlament amb la qual vol que la Cambra catalana voti rebutjar "la violència" que s'ha produït després d'algunes protestes de resposta a la sentència de l'1-O.

En el document, que ha recollit Europa Press, els socialistes demanen que el Parlament "rebutgi els aldarulls, els desordres públics i la violència que han tingut lloc en els últims dies a diferents ciutats de Catalunya, especialment a Barcelona, que aprofundeixen en la tensió política i social, i en un perjudici clar de la imatge, la reputació i l'economia del país".

La moció arriba després que tant els socialistes catalans com el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i diversos membres de l'Executiu central consideressin que alguns dirigents independentistes no van condemnar amb prou contundència aquests aldarulls.

Un altre dels punts que el PSC portarà a votació és el que demana que la Cambra es comprometi a treballar per recuperar la convivència cívica i per "garantir l'estabilitat política i la seguretat jurídica" perquè l'activitat econòmica es pugui desenvolupar amb normalitat, i facilitar-ne el creixement.

Inclouen en el document que el Parlament insti el Govern a convocar tots els grups parlamentaris per obrir un diàleg "sincer" sobre la situació política a Catalunya.

"I buscar aquells aspectes que ens uneixen per sobre d'aquells ens separen, per posar solucions al greu conflicte català", afegeixen.

Finalment, demanen que el Parlament insti l'Executiu que lidera Quim Torra a iniciar amb el Govern central "una relació institucional lleial i sincera, des de la renúncia a qualsevol iniciativa unilateral o il·legal per abordar aquelles qüestions que són d'interès dels ciutadans de Catalunya".

Aquesta moció es debatrà previsiblement en el proper ple del Parlament, previst per al dimarts 12 i el dimecres 13 de novembre, després de les eleccions generals que se celebraran el 10 de novembre.