Publicat 7/8/2020 20:09:00 +02:00CET

El PSC vol que el Parlament avali que Fiscalia investigui presumptes delictes del Rei emèrit

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en el ple extraordinari en el Parlament sobre "la situació política creada per la crisi de la monarquia espanyola" després de la marxa del Rei emèrit, a Barcelona, Catalunya (Espanya) a 7 d'agost de 2020.
Marc Brugat - Europa Press

BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

El PSC ha presentat aquest divendres una proposta de resolució al Parlament que demana que la Cambra catalana consideri que les presumptes irregularitats del Rei emèrit "han de ser investigades per la Fiscalia i l'agència tributària, i atribuir i sancionar les responsabilitats que siguin oportunes arribat el cas".

La iniciativa, recollida per Europa Press, es votarà aquest mateix divendres a la nit al ple extraordinari sobre la monarquia, i també reclama que el Parlament consideri que "el compromís contra la corrupció ha de guiar el comportament de les institucions al capdavant de l'administració pública".

Així mateix, insta el Govern a personar-se com a acusació particular en els casos de la família Pujol i el del 3% "per garantir, en cas que hi hagués desaprofitament de recursos públics, el rescabalament a favor de la Generalitat".

En una altra proposta, els socialistes busquen que el Parlament declari que la Generalitat "no té cap competència sobre la monarquia", i per això plantegen una iniciativa que no té a veure amb el ple extraordinari sobre la marxa del Rei emèrit.

En aquesta resolució, el PSC demana al Govern complir diverses mesures que ha aprovat la Cambra sobre el coronavirus, i que cada mes doni compte de les "gestions, treballs i estudis realitzats" en la comissió de reconstrucció.