Publicat 22/10/2019 15:31:00 +02:00CET

El PSC veu en la resolució de JxCat, ERC i la CUP un intent d'"aparentar" unitat

Portaveu adjunt del PSC, Ferran Pedret
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt del PSC al Parlament, Ferran Pedret, ha considerat aquest dimarts que la proposta de resolució de JxCat, ERC i la CUP és un intent d'"aparentar una unitat entre les forces independentistes que no existeix", entre d'altres qüestions.

"Mira d'aparentar més del que és. Mira d'aparentar una resposta institucional a la sentència sense cap resultat pràctic, més enllà de l'expressió d'una disconformitat, i vol aparentar un grau de desafiament més gran del que es desprèn", ha sostingut en roda de premsa a la cambra.

No obstant això, ha explicat que demanaran la reconsideració d'alguns apartats en considerar que contravenen les actuacions del Tribunal Constitucional, perquè reitera la defensa del dret a l'autodeterminació i rebutja la sentència del Tribunal Suprem (TS) als líders independentistes empresonats.

També ha instat tots els agents polítics i socials a "rebaixar la tensió" a Catalunya després dels aldarulls de la setmana passada a diferents municipis.

Així, ha fet una crida a la reflexió per evitar situacions com la d'aquest dimarts quan s'ha hagut d'interrompre la circulació de trens de l'R3 de Rodalies entre les Franqueses i la Garriga (Barcelona) per un arbre tallat intencionadament.