Publicat 1/10/2019 18:09:52 +02:00CET

El PSC s'abstindrà en la moció de censura: "Torra és el problema, però Cs no és solució"

La portaveu del PSC, Eva Granados
EUROPA PRESS

BARCELONA, 1 oct. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha anunciat aquest dimarts que els socialistes s'abstindran en la moció de censura que Cs ha presentat contra el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè "Torra és el problema, però Cs no és la solució".

En una roda de premsa, ha recordat que el PP va plantejar no fa gaire la presentació d'aquesta moció de censura contra el president, i que l'anterior líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, que va guanyar les eleccions, va refusar aquesta possibilitat perquè "no sortien els números".

"Què ha canviat? L'única cosa que ha canviat és que hi ha una convocatòria electoral i que els van malament les enquestes", ha afirmat Granados, que ha assegurat que Cs ara com ara no s'ha posat en contacte amb ells.

L'abstenció del PSC no modifica les possibilitats d'èxit de la moció de censura, perquè la CUP ha anunciat que s'oposarà a rellevar Torra, i juntament amb JxCat i ERC --els partits que donen suport al Govern-- sumen majoria a la cambra.

"En tot moment han dit que els comptes no quadraven i que presentar-la contribuiria a unir l'independentisme. Per què ho fan ara?", ha qüestionat la portaveu socialista, que ha insistit que la decisió de Cs respon a la convocatòria d'eleccions.

Tot i saber que la proposta per situar la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldan, al capdavant de la Generalitat neix fracassada, Granados ha comparat l'ús de les institucions dels taronges amb el de l'independentisme representat per Torra.

"Torra i Roldán són dues cares de la mateixa moneda: Estan utilitzant les institucions de part. Si saps que no tira endavant, per què la convoques?", ha insistit, i ha anunciat que al debat de la moció de censura seran durs amb l'independentisme, però també amb Cs.

Per Granados hi ha una falta de proposta en el projecte de Cs, una cosa que considera que va quedar demostrada en el debat de política general quan els socialistes van impulsar una proposta de resolució que cridava al respecte a la llei i al diàleg, i Cs no hi va donar suport, per la qual cosa conclou que la moció de censura és "una maniobra electoral".

"Catalunya necessita un bon govern que respecti la llei i que faci crides al diàleg. Això tan sols ho poden garantir els socialistes. Som l'única alternativa", ha resolt.