Publicat 24/10/2019 15:16:34 +02:00CET

El PSC ret homenatge a les víctimes del franquisme al cementiri de Lleida

Montse Mínguez i militants del PSC al cementiri de Lleida.
EUROPA PRESS

LLEIDA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

La diputada del PSC per Lleida i candidata al Congrés, Montse Mínguez, ha participat en l'acte d'homenatge a les víctimes del franquisme al cementiri de Lleida aquest dijous, dia de l'exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, a Madrid.

La candidata socialista, ha afirmat que aquest dimarts és un dia de justícia amb la memòria històrica "amb el passat, el present i el futur", ha informat el PSC en un comunicat.

"L'exhumació del dictador Francisco Franco no és un acte simbòlic ni d'oblit, sinó de reparació", ha assegurat Montse Mínguez en el monument en memòria de les víctimes afusellades en el cementiri de Lleida.

"Avui és un gran dia per a la democràcia. No podia ser que les restes del dictador quedessin enterrades amb les víctimes, amb l'exhumació avui es fa un acte de justícia, pau i perdó, amb el qual es tanquen ferides", ha afegit.

En l'homenatge, en el qual han participat els dos militants més grans del PSC de Lleida i els dos més joves, s'han dipositat tretze roses per recordar les 13 joves executades per la dictadura franquista el 5 d'agost del 1939.