Publicat 10/9/2020 13:20:25 +02:00CET

El PSC reivindica el "diàleg, pacte i summa" davant la pandèmia amb motiu de la Diada

Ofrena del PSC en la Diada del 2019.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El PSC ha reivindicat la necessitat de "diàleg, pacte, suma i compromís" per solucionar els futurs reptes després de la pandèmia del coronavirus, i ho fa amb motiu de la celebració de l'11 de setembre, la Diada de Catalunya.

En el seu manifest amb motiu de la festivitat, el PSC ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, d'"instrumentalitzar políticament la pandèmia i d'incapacitat per construir les aliances mínimes i els ponts imprescindibles".

Sobre l'escenari de la possible inhabilitació de Torra per la seva causa al Suprem i el desconeixement d'una data electoral, el PSC ha criticat que Torra "insisteix en aquest posicionament inaudit disposat a sacrificar el consens institucional bàsic i la percepció ciutadana d'esforç col·lectiu".

Per això, al PSC insisteix que aquesta Diada ha de representar la solidaritat i unió de la ciutadania de Catalunya contra els reptes de la pandèmia: "Més que mai necessitem que la Diada sigui el símbol de la unió de tots els catalans sense excepció amb el lideratge de les nostres institucions per trobar una nova voluntat compartida de progrés".

I han apostat per "l'inici d'un nou període d'estabilitat política i institucional" a través de la reconstrucció social i reactivació econòmica, la gestió política eficaç i una administració accessible i eficient, o la defensa d'objectius d'autogovern i un reconeixement de Catalunya consensuat, entre d'altres.

Contador