Publicat 7/6/2019 16:30:37 +02:00CET

El PSC i Podem de Sabadell fixen un decàleg de mesures que inclou un "pacte anticorrupció"

PSC i Podem de Sabadell fixen un decàleg de mesures que inclou un "pacte anticorrupció"
EUROPA PRESS

SABADELL (BARCELONA), 7 juny (EUROPA PRESS) -

Les candidates del PSC a l'Alcaldia de Sabadell, Marta Farrés, i la de Podem, Marta Morell, han fixat un decàleg de mesures per a un pacte de govern que garanteixi la investidura de la socialista que inclou un "pacte anticorrupció", entre altres mesures.

Ho ha explicat aquest divendres Morell en una roda de premsa, en la qual ha puntualitzat que "els regidors s'apartaran del càrrec, en el cas que resultin investigats i s'obri un judici oral".

En aquest sentit, ha recordat els fets del cas Mercuri de corrupció, que va esclatar a la ciutat el 2013 i té més de 30 peces obertes amb l'exalcalde Manuel Bustos com un dels presumptes responsables, i Farrés ha assegurat que "el passat és passat".

L'acord, titulat "Pacte de la Concòrdia. Posem Sabadell al dia" --les dues són veïnes del barri sabadellenc de la Concòrdia--, és "progressista i feminista", com han coincidit a definir totes dues, i les primeres mesures, ha avançat la socialista, consistiran en l'impuls d'un pla d'inversió als barris i recuperar el servei d'Oncologia Pediàtrica de l'Hospital Parc Taulí.

Morell ha presentat un altre eix sobre el qual es treballarà, les municipalitzacions, "avaluarem els serveis externalitzats per recuperar la gestió directa", ha manifestat i ha matisat que no només serà amb el servei de recollida de residus i neteja viària, que du a terme Smatsa, sinó amb qualsevol servei.

PRIMERA ALCALDESSA

Farrés ha destacat que serà la primera alcaldessa que tingui la ciutat, un aspecte en el qual han incidit totes dues, la socialista s'ha mostrat satisfeta, "perquè una dona permet que una altra sigui alcaldessa".

En ser preguntada sobre la simbologia que penja en diferents equipaments municipals com llaços grocs i la pancarta "Llibertat presos polítics" de la façana de l'Ajuntament, Farrés ha dit que seran "conseqüents" amb la seva ideologia i ha subratllat que la idea és governar per a tota la ciutat.

Tant Farrés com Morell han determinat que el consens aconseguit a la capital vallesana entre les dues formacions no té per què replicar-se en altres ciutats com Barcelona, encara que Morell ha expressat el seu desig que sigui Ada Colau la que governi la capital catalana.