Publicat 17/1/2014 11:24:55 +01:00CET

El PSC insisteix a demanar l'acta als tres díscols però es neguen a lliurar-la

Marina Geli, Joan Ignasi Elena (PSC)
EUROPA PRESS

Lucena diu que els diputats crítics haurien de seguir l'exemple de Ros i anar-se'n

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El PSC ha insistit aquest divendres a demanar als tres diputats díscols que aquest dijous es van desmarcar de la disciplina de vot al Parlament, Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, que lliurin l'acta de diputat i deixin l'escó.

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, el portaveu socialista en la Cambra catalana, Maurici Lucena, s'ha mostrat "segur" que la lliuraran, i ha dit que ell, si es trobés en la mateixa situació, deixaria l'escó abans que s'ho demanessin.

La direcció socialista creu que l'alcalde de Lleida i crític, Àngel Ros, és l'exemple que han de seguir els díscols, ja que va lliurar l'acta de diputat --ho va fer abans de la votació i, per tant, no es va desmarcar-- al no compartir l'estratègia del partit.

"El que és més noble, més responsable i més digne és el que va fer el senyor Ros", ha explicat Lucena, que ha recordat que els diputats tenen fins al diumenge per prendre una decisió, i ha evitat parlar dels escenaris que s'obren si no ho fan.

Sí va parlar d'aquesta qüestió el líder del partit, Pere Navarro, que aquest dijous ha afirmat que si no deixen l'escó portaran el cas a la Comissió de Garanties del partit, i ha assegurat que l'expulsió del grup parlamentari és una "possibilitat".

El diputat Elena ha advertit a la direcció que no preveu abandonar l'acta ni el grup parlamentari perquè dissentir de la directrius també és formar part del partit: "És evident que no la deixarem perquè nosaltres som PSC".

El també membre i fundador del corrent crític Avancem ha argumentat que els partits són molt més que "una persona, dos, tres, quinze o una decisió conjuntural", en al·lusió a la votació d'aquest dijous al Parlament que ha ocasionat la ruptura.

COMISSIÓ DE GARANTIES

Elena, que ha recordat que porta 30 anys militant en el partit, ha replicat a Navarro que la Comissió de Garanties del partit és per a aquells que han tingut "un comportament indigne, impropi d'un càrrec públic i fora dels valors mínims del socialisme", i ha considerat que aquest no és el seu cas.

En declaracions a Rac 1 recollides per Europa Press, Geli també ha assegurat que no lliurarà l'acta perquè amb el seu desmarcatge representa "un espai socialista que existeix" de gent que no se sent representada pel 'no' que aquest dijous la majoria del grup parlamentari va donar a la consulta.

La diputada Núria Ventura, que ha explicat que no se sent díscola, ha assegurat que el seu lloc està en el PSC, i ha avisat que seguirà lluitant "per introduir els canvis que necessita el partit per ser útil a la societat".

L'exconseller socialista Antoni Castells ha recolzat als tres díscols i ha sentenciat que si el PSC no dóna el gir que reclamen aquests sectors socialistes, caldrà treballar per crear una "gran força política" que lluiti pel dret a decidir des de l'esquerra socialista catalana.