Publicat 24/10/2019 18:39:08 +02:00CET

El PSC homenatja les víctimes del franquisme a les quatre capitals de província catalanes

Homenatge del PSC a víctimes del franquisme a Barcelona amb Manuel Cruz
PSC

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

El PSC ha celebrat aquest dijous un acte d'homenatge a les víctimes del franquisme a les quatre capitals de província catalanes, el mateix dia en què es produïa l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco.

Segons un comunicat, una delegació de candidats del PSC al Congrés i Senat, encapçalada pel president del Senat, Manuel Cruz, ha homenatjat a Barcelona les persones afusellades a la capital catalana durant la dictadura franquista amb una ofrena floral al Camp de la Bota.

"L'exhumació del dictador no és un acte contra ningú, és a favor de la reconciliació. No és un acte de rancor, és de dignitat democràtica", ha manifestat Cruz.

A Tarragona, els socialistes han organitzat una ofrena floral en el monòlit del Turó de l'Oliva, acte en què ha assistit el cap de llista de la província, Joan Ruiz, i el candidat al Senat, Santi Castellà.

Per a Ruiz, amb l'exhumació de Franco s'acaba "una anomalia democràtica des de fa 40 anys", complint així un compromís que va adquirir el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, en la seva passada investidura.

El cap de llista del PSC a Lleida, Montse Mínguez, ha participat en l'acte d'homenatge a les víctimes del franquisme que han organitzat al cementiri de la ciutat.

"GRAN DIA"

"Avui és un gran dia per a la democràcia. No podia ser que les restes del dictador quedessin enterrades amb les víctimes", ha destacat Mínguez.

A Girona, l'acte d'homenatge s'ha fet al Monument a l'Exili de La Vajol amb la presència del cap de llista del PSC en aquesta província, Marc Lamuà; del candidat al Senador, Ferran Camas, i de militants històrics.

Lamuà ha recordat que els socialistes catalans i la resta d'Espanya van patir "presó, assassinats, un exili ple de misèria i gana durant la nit més fosca que ha tingut el país", per la qual cosa ha celebrat el trasllat de les restes de Franco del Valle de los Caidos.