Publicat 27/5/2019 10:02:43CET

PSC i ERC empaten a la Diputació de Barcelona

BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

PSC-CP i ERC-AM han empatat en diputats a la Diputació de Barcelona: tots dos han obtingut 16 i els segueixen Junts amb set, En Comú Guanyem (ECG) amb cinc, Cs amb quatre, PP amb dos i Tot per Terrassa (TXT) amb un, segons ha informat l'ens aquest dilluns en un comunicat.

En el partit judicial de Barcelona, PSC, ERC i ECG obtenen quatre diputats, mentre que Junts, PP i Cs sumen dos; a L'Hospitalet de Llobregat ha guanyat el PSC amb tres diputats, mentre que ECG, Cs i ERC sumen un.

A Sabadell, el PSC obté dos, i ERC i Cs sumen un; a Terrassa, els quatre diputats es reparteixen per PSC, Junts, ERC i TxT; mentre que Granollers i Sant Feliu de Llobregat tindran dos diputats del PSC i un d'ERC.

A Mataró, ERC obté dos diputats i el PSC un; a Manresa, Arenys de Mar i Vic es reparteixen els diputats Junts i ERC; i als partits judicials amb diputats únics, ERC obté el de Berga i Igualada, Junts el de Vilafranca del Penedès i el PSC el de Vilanova i la Geltrú,

ELECCIÓ

Els 51 diputats de la Diputació no són triats directament pels ciutadans, sinó que s'escullen per elecció indirecta a través dels comicis municipals i són regidors o alcaldes.

La distribució dels diputats es fa per partits judicials de forma proporcional al número de residents: la demarcació de Barcelona es divideix en 14 partits judicials, a partir dels quals es trien el total de 51 diputats.

El partit judicial amb més diputats és el de Barcelona (18), seguit de L'Hospitalet (6), Sabadell (4), Terrassa (4), Granollers (3), Mataró (3), Sant Feliu ( 3), Manresa (2), Arenys de Mar (2), Vic (2), Berga (1), Igualada (1), Vilafranca del Penedès (1) i Vilanova i la Geltrú (1).

Una vegada constituïts tots els ajuntaments, la junta electoral de zona elabora una relació dels partits polítics i coalicions, que hagin obtingut regidors, després del qual distribueix els diputats que corresponguin a cada partit d'acord amb els vots obtinguts.