Publicat 4/11/2019 14:12:34 +01:00CET

El PSC demana respectar el rei i creu que les protestes "no són positives" per a la imatge de Catalunya

La número 3 del PSC per Barcelona, Mercè Parea, en una reunió amb representants de la tercera edat.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

La número 3 del PSC per Barcelona, Mercè Perea, ha dit que els socialistes respecten el dret a manifestar-se davant les protestes de diumenge i les que hi ha convocades aquest dilluns per la presència del rei a Barcelona, però ha demanat respectar totes les institucions i ha advertit que aquest tipus de mobilització "no és positiva" per a la imatge de Catalunya.

"Tothom té dret a manifestar-se i a opinar, però s'ha de mesurar si interromp el dia a dia de la resta de gent i si es respecten les institucions", ha avisat Perea en un roda de premsa.

Així mateix, ha alertat que, quan aquestes protestes interrompen el normal funcionament de les institucions, "no és gratuït i té conseqüències", i ha insistit en què si ningú no comparteix el motiu de la protesta pugui fer el seu dia a dia sense traves.

Preguntada sobre que els comuns i ERC hagin qualificat d'electoralista la visita del rei en el marc de l'entrega dels Premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGI), ha recordat que les institucions han de fer les seves funcions en tot moment independentment que hi hagi eleccions: "També ho era la sortida del dictador del Valle de los Caídos?".

A més, ha criticat els comuns per "tornar a posar traves" a un tràmit en considerar que és electoral, en referència al fet que volien postergar la sortida de les restes de Franco del mausoleu, segons la candidata.

Sobre que Cs hagi fet un acte a la plaça Universitat, on hi ha l'acampada estudiantil des de fa cinc dies, ha dit que la formació taronja, com el PP, acostumen a "viure del conflicte i la gent vol viure en pau" i ha recordat quan una delegació de Cs es va desplaçar a Waterloo, a la residència de l'expresident Carles Puigdemont.

"Si volem confrontació, doncs ja sabem que cal votar Rivera i Casado", ha ironitzat la candidata, després de reunir-se aquest mateix dilluns amb una delegació de representants dels pensionistes.