Publicat 9/7/2020 11:37:20 +02:00CET

El PSC demana al Parlament que reformi el model assistencial per "millorar-ne la qualitat"

Diputats al Parlament durant la segona sessió plenària monogràfica sobre la gestió de les residències.
David Zorrakino - Europa Press

També sol·liciten ajuts al món local i empreses del tercer sector

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

El grup del PSC-Units ha registrat aquest dimecres al Parlament una proposta de resolució per engegar la reforma del model assistencial català per "millorar la qualitat assistencial de les persones grans, amb dependència o discapacitat".

En el text de la proposta que ha recollit Europa Press, han sol·licitat considerar l'habitatge habitual com "un element fonamental de l'assistència social i sanitària" i que les persones que ho desitgin es puguin estar a casa fins que el seu estat de salut o d'autonomia faci inevitable que ingressin en una residència.

També han demanat al Parlament que incrementi el nombre d'hores, la tipologia de serveis i el finançament del Servei d'Atenció Domiciliària, així com la consolidació d'un model de residències públiques de "petita capacitat, amb una atenció personalitzada i suficient".

El grup ha presentat una altra proposta per vetllar per la professionalització del sector residencial i fer-lo "més atractiu per als professionals i garantir una ocupació estable i de qualitat".

Així, insten a ampliar els professionals de la xarxa pública i dels serveis socials, facilitar la incorporació de més gericultors i auxiliars d'infermeria en el sistema residencial, i millorar les seves condicions laborals i salarials.

El PSC-Units també ha proposat revertir en el termini de dos anys la privatització de l'assistència mèdica als centres residencials catalans, i desenvolupar un sistema d'acreditació residencial "que garanteixi una millor homogeneïtat del sistema".

MÓN LOCAL

A més, en una altra iniciativa proposen que el Parlament insti el Govern a aprovar via decret una fitxa del contracte programa amb els municipis, que haurà d'anar acompanyada d'un fons econòmic per atendre les necessitats socials derivades de la pandèmia.

Amb l'objectiu de fer costat al tercer sector, el PSC demana que el Govern faci efectiu el pagament dels deutes de l'any 2019 i del mes d'abril del 2020 amb les entitats i empreses del tercer sector social i de l'àmbit residencial que han gestionat aquests serveis durant la pandèmia.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés