El PSC demana que el Parlament constati que la inhabilitació de Torra no és ferma i es recorri

Publicat 4/1/2020 16:43:03CET
El primer Secretari del PSC, Miquel Iceta
Pau Venteo - Europa Press

BARCELONA, 4 gen. (EUROPA PRESS) -

El grup del PSC al Parlament ha registrat aquest dissabte una proposta de resolució que demana a la cambra constatar que la sentència d'inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, "encara no és ferma" i que planteja recórrer al Tribunal Suprem la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) que demana al Parlament retirar-li l'acta de diputat i substanciar la seva inhabilitació.

En el document que ha recollit Europa Press, els socialistes es pronuncien sobre la decisió de la JEC de cara al ple extraordinari que Torra ha sol·licitat per a aquest mateix dissabte amb la intenció que l'hemicicle rebutgi el dictamen de la Junta i perquè se'l ratifiqui en el càrrec.

Així, el PSC subratlla que les causes del cessament del president de la Generalitat estan previstes en l'article 67.7 de l'Estatut i en la Llei de Presidència, i que les causes de pèrdua de condició de membre del Parlament estan en el reglament de la cambra.

El Parlament "constata que encara no és ferma la sentència dictada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de la qual porta causa l'acord de la JEC del 3 de gener i pot ser objecte de recurs davant la sala segona del Tribunal Suprem", continua el text.

A més, els socialistes incideixen que l'acord de la JEC també pot ser objecte de recurs davant la sala tercera del Suprem i per això l'escrit "convida la Mesa del Parlament a considerar la possibilitat d'interposar un recurs" per defensar allò que disposen, respecte a les causes de cessament del president, tant l'Estatut com la Llei de Presidència, com el reglament del Parlament, en referència a la seva condició de diputat.

Fonts socialistes han explicat que estan en contra que la compareixença del president acabi en votacions, perquè "no està previst en el reglament", però subratllen que no volen no fixar la seva posició i per això han registrat aquesta resolució.

Contador