Publicat 26/03/2020 11:46

El PSC demana a la Mesa reconsiderar la reforma del reglament per preveure plens telemàtics

Faana del Parlament de Catalunya
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 26 març (EUROPA PRESS) -

El PSC-Units ha demanat aquest dijous a la Mesa del Parlament reconsiderar la seva decisió d'impulsar una reforma del reglament de la Cambra per poder celebrar plens telemtics, cosa que va acordar el dimarts amb suport de JxCat i ERC i el rebuig de Cs i els socialistes, en una trobada telemtica pel coronavirus.

La Mesa va acordar remetre a la ponncia de reforma del reglament un informe dels lletrats del dilluns, que planteja modificar el reglament perqu l'activitat parlamentria pugui desenvolupar-se telemticament en situacions excepcionals, com l'actual pel Covid-19, i el PSC-Units ha registrat davant aquest acord la seva petició de reconsideració, consultada per Europa Press.

Sosté que l'acord de la Mesa és "manifestament contrari als principis bsics constitucionals i al propi reglament", que estableix el deure dels diputats d'assistir presencialment a les comissions de les quals formen part i al ple, pel que realitzar una ponncia no presencial xocaria amb el reglament i amb la doctrina i jurisprudncia constitucional, segons el grup.

Afegeix que "es pretén que la ponncia de reforma del reglament mantingui una sessió no presencial que suposa una ruptura radical amb l'ordenament constitucional", i demana a la Mesa que solliciti un informe als serveis jurídics de la Cambra sobre l'adequació del seu acord al propi reglament del Parlament.

El PSC-Units assegura que l'acord de la Taula és "contrari a les conclusions" del propi informe dels lletrats, perqu no contempla realitzar telemticament reunions de comissions ni de la ponncia conjunta de la reforma del reglament, mentre que la Mesa pretén que s'obri un debat telemtic precisament en aquest rgan, segons els socialistes.

El portaveu adjunt del PSC-Units en la Cambra, Ferran Pedret, va defensar dimarts en declaracions a Europa Press que no és necessari ara reformar de pressa el reglament per poder fer plens telemtics, ja que considera preferible esperar a que acabi la crisi generada pel coronavirus per després fer una reflexió pausada d'aquesta reforma.

La possibilitat de desenvolupar activitat parlamentria de forma telemtica va ser focus de conflicte amb el Tribunal Constitucional (TC) el 2018, per l'intent d'investir a distncia a l'expresident del Govern Carles Puigdemont com a cap de l'Executiu de nou, després del que el Parlament va activar aquesta ponncia de reforma del reglament, paralitzada en els últims mesos.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés