Publicat 13/5/2020 18:04:24 +02:00CET

El PSC demana al Govern "recursos suficients" per impulsar la investigació

La secretària d'Universitats i Recerca del PSC, Alícia Romero
PSC

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

La secretària d'Universitats i Recerca del PSC, Alícia Romero, ha reclamat al Govern que inclogui polítiques concretes i recursos suficients en el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, que ha reunit aquest dimecres el seu plenari, i demana situar la investigació i el coneixement al centre de l'acció política.

"Demanem al president de la Generalitat i al Govern en el seu conjunt que facin seu el pacte, que el dotin econòmicament, i que en el Pla per a la Reconstrucció posin el coneixement com a prioritat, ja que és i serà garantia de progrés social i econòmic", ha dit en un comunicat recollit per Europa Press.

Ha subratllat que Catalunya és excel·lent en generació de coneixement i investigació i ha fet una crida a les administracions per posar aquesta àrea al centre de l'economia, generant una indústria competitiva per ser "més autosuficients, produint serveis, però sobretot productes".

Romero ha posat en valor el treball realitzat a través del Pacte, que considera que hauria de posar-se en funcionament a mig termini per "impulsar polítiques amb recursos suficients", i ha lamentat que en els últims anys el coneixement no hagi estat una prioritat política del Govern.

"Els Pressupostos aprovats en els últims anys així ho demostren, no pot ser que s'estiguin dedicant els mateixos recursos a les universitats i a la investigació que l'any 2010, ha estat una dècada perduda", ha recalcat.

Contador