Publicat 14/4/2020 15:02:38 +02:00CET

El PSC demana al Govern un pla d'inspecció de treball extraordinari

El diputat del PSC-Units Pol Gibert.
PSC - Archivo

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

El diputat del PSC-Units en el Parlament Pol Gibert ha demanat aquest dimarts al Govern un pla d'inspecció de treball extraordinari per garantir que els treballadors compten amb el material i les mesures de prevenció necessàries davant el coronavirus.

En un comunicat, Gibert ha xifrat en prop de 200 els efectius dels quals disposa la Generalitat per inspeccionar condicions laborals: "Està molt bé acordar mesures amb els agents socials, però qui vigila que es compleixin? Qui ha de fer-ho és el Govern, que té la competència i els recursos".

El mateix dia en què s'ha reprès activitat no essencial --cosa que rebutjava el Govern--, Gibert ha assegurat que "empreses propietat de la Generalitat han tornat al treball de forma presencial", però no han vist accions d'inspecció a l'altura de la situació, ha dit.

A més, el grup parlamentari ha registrat preguntes i sol·licituds de documentació al Parlament, com saber els motius pels quals el decret 12/2020 del Govern de mesures pressupostàries del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (Siscat) no contempla "la remuneració suficient per fer front al pagament del 100%" de la retribució variable en funció d'objectius (DPO) del personal de centres del Siscat.

I ha demanat documentació sobre el pla de realització de test massius; el pla d'actuació de la Conselleria de Salut en les residències d'ancians; la reordenació de l'atenció primària; la memòria d'experts de dijous passat; expedients de contractació de l'empresa Logaritme i el CatSalut, i estudis del doctor Oriol Mitjà sobre Covid-19.

el més llegit

 1. 1

  Jutgen un home per assaltar sis dones i agredir-ne una sexualment a Terrassa (Barcelona)

 2. 2

  Carles Puigdemont preveu anunciar en breu un nou partit i trencar amb el PDeCAT

 3. 3

  Investiguen la mort violenta d'un home a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

 4. 4

  L'atur creix en 1.870 persones al juny a Catalunya fins a les 485.019 persones

 5. 5

  Les infermeres catalanes animen la ciutadania a "defensar la sanitat pública"