Publicat 20/8/2020 12:26:23 +02:00CET

El PSC demana equiparar les indemnitzacions per violència masclista a les de víctimes de terrorisme

La diputada del PSC en el Parlament Beatriz Silva en el ple del 4 de juny de 2020
JOB VERMEULEN - Archivo

BARCELONA, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

El grup del PSC ha presentat aquest dijous en el Parlament un text alternatiu al projecte de llei del Govern que proposa aproximar les indemnitzacions per violència masclista --previstes a la Llei 5/2008-- a les que reben les víctimes del terrorisme en tractar-se de "situacions equiparables".

En el text registrat, recollit per Europa Press, s'assenyala que la quantitat fixada actualment pel decret del Govern de 5.691,20 euros és "totalment insuficient" en els casos de fills de víctimes mortes com a conseqüència de violència contra la dona.

La diputada socialista Beatriz Silva ha proposat que rebin un 30% de l'import previst per al mateix supòsit en la Llei 29/2011 de Reconeixement i Protecció Integral a les Víctimes de Terrorisme, "que en la Comunitat Valenciana s'ha traduït en ajudes de 75.000 euros", ha informat el partit en un comunicat.

"Una de les qüestions més valuoses i innovadores que va tenir la Llei 5/2008 d'Eradicació de la Violència Masclista és que va reconèixer el dret a la recuperació i reparació del dany patit", destaca.

"Han passat dotze anys i molt poques víctimes han vist reconegut fins ara aquest dret", ha afegit la diputada del PSC en el Parlament.

Ha destacat que, entre 2015 i 2019, un total de 91 dones es van poder beneficiar a Catalunya de les indemnitzacions que deriven de la llei, "encara que en aquest mateix període van haver-hi 7.000 sentències condemnatòries".

el més llegit

 1. 1

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 2. 2

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 3. 3

  El ple de Barcelona aprova retirar la Medalla d'Or a Heribert Barrera amb els vots contraris d'ERC i JxCat

 4. 4

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 5. 5

  El GEPEC denuncia a Fiscalia que la central eòlica de Vedat del Pany es construeix amb autoritzacions caducades