Publicat 19/5/2020 14:52:45 +02:00CET

El PSC defensa reformar el model de beques i arribar al "màxim històric en democràcia"

Esther Niubó (PSC) destaca que ?el total invertit per l'Estat en beques per al proper curs serà de 1.900 milions, el màxim històric de la democràcia?
PSC

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La secretària d'Educació del PSC, Esther Niubó, ha expressat el seu suport a la reforma del model de l'exministre José Ignacio Wert de beques impulsat pel Govern central, i ha celebrat que s'hagin injectat 386 milions d'euros més, que suposaran 625.514 beques noves a Espanya: "És el màxim històric de la democràcia".

En un comunicat d'aquest dimarts, el PSC ha posat en valor que el total invertit per l'Estat en beques per al proper curs sigui de 1.900 milions d'euros --un 22% més respecte a l'anterior-- i considera que és el que "correspon a un Govern central progressista tan compromès amb la igualtat d'oportunitats".

El 53% d'aquest increment va destinat als alumnes de batxillerat, FP, estudis artístics i educació especial, i el 47% restant anirà per a estudiants universitaris, "pels ja becats i per a l'entrada de nous milers de becaris", ha destacat la socialista.

Segons la diputada en el Parlament, la reforma permetrà acabar amb el model Wert de beques --aprovat en 2012--; guanyar en progressivitat i equitat "perquè les famílies més desfavorides puguin accedir a la beca completa", i millorar la gestió per agilitar els processos de tramitació de notificacions i cobraments.

A més, ha recordat que es reduirà la nota d'accés a beques no universitàries del 5,5 al 5 i, per a les beques universitàries, s'accedirà amb una nota de 5 (PAU i mitjana de Batxillerat): "Podrem recuperar la beca com un dret subjectiu on preval la necessitat per renda familiar", ha apuntat.

Contador