L'ús d'un topònim vinculat amb el territori donarà punts a l'adjudicació
BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -
El PSC ha considerat aquest dijous que el complex d'oci i joc BCN World tindria, en una primera fase, un impacte econòmic a nivell laboral de 20 milions d'euros mensuals a la província de Tarragona.
Ho ha explicat en declaracions als periodistes al Parlament el diputat Xavier Sabaté, partint de la hipòtesi que, en un primer moment, el complex podria generar al voltant de 10.000 llocs de feina.
Suposant que cada lloc de feina tingués un cost de 2.000 euros mensuals --quantitat que inclou el salari brut i el cost laboral que ha de sufragar l'empresa-- i que hi hauria 10.000 persones amb feina, això implicaria un impacte econòmic a nivell de salaris de 20 milions d'euros al mes, a una província on l'atur se situa al 27%.
Aquest dimecres, en un esmorzar informatiu a Barcelona, el president de BCN World, Xavier Adserà, va valorar que quan estigui plenament operatiu, el complex generaria 30.000 llocs de feina, 5.000 per cadascun dels sis resorts que es projecten.
MARCA BARCELONA
Una de les qüestions polèmiques del projecte BCN World és el nom, concretament, l'ús de la marca Barcelona quan el projecte està situat a la província de Tarragona, a una distància d'aproximadament un centenar de quilòmetres.
El PSC de Barcelona ha expressat aquest dimecres que no està d'acord en l'ús del nom de la capital catalana per anomenar el complex, i ha recordat que aquesta sol·licitud també la va fer el plenari municipal.
Sabaté ha assegurat que el PSC ha acordat una transacció amb CiU perquè en la licitació del projecte es doni una puntuació addicional a "les propostes que incloguin topònims de l'àrea d'influència del centre recreatiu turístic".
A una trobada amb els mitjans, Sabaté i la diputada socialista al Parlament Alicia Romero han explicat que l'acord sobre BCN World que aquest diumenge van signar el president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, anava acompanyat d'un segon pacte amb polítiques destinades a reforçar el sector industrial a Catalunya.
Entre les mesures que inclou el document hi ha demanar a l'Estat la construcció del Corredor ferroviari Mediterrani; agilitar nous accessos viaris i ferroviaris als ports de Barcelona i Tarragona; demanar el traspàs dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell; "impulsar una transició energètica" que afavoreixi l'autoconsum, i treballar en un pla perquè tornin joves qualificats que han emigrat per falta de feina.
Hi haurà una comissió de seguiment d'aquest acord, que es reunirà cada trimestre i que tindrà representants del Govern i del PSC.