Publicat 18/11/2019 13:41:42 +01:00CET

El PSC consultarà a les seves bases l'acord PSOE-Unides Podem

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa
PSC

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El PSC consultarà als seus 17.315 militants el preacord de governabilitat entre el PSOE i Unides Podem aquest dissabte, en un procés que se celebrarà de manera presencial de 10.00 fins a les 20.00, i de manera telemàtica des de divendres fins dissabte; i una hora després de tancar la votació donaran a conèixer el resultat.

En declaracions als periodistes, el secretari d'organització, Salvador Illa, ha explicat que dimecres a través del web dels socialistes catalans donaran a conèixer els punts de votació en una consulta en què s'utilitzarà el cens universal, és a dir, que els militants podran anar a votar a qualsevol dels centres.

A més, ha recordat que divendres passat va vèncer el termini per presentar-se a liderar el partit i que només ho ha sol·licitat l'actual primer secretari, Miquel Iceta; ha subratllat que durant aquesta setmana acaba el termini per presentar esmenes al document del Congrés que celebren el 13, 14 i 15 de desembre; i que la setmana vinent acaba el termini per presentar delegats.

Preguntat per si la direcció té un posicionament o si crida la militància a participar en la consulta ha recordat que en tots els processos interns que fan, marcats en els estatuts, a la direcció li agrada que hi "participi el màxim nombre de militants".

A més, ha recordat que la cúpula dels socialistes catalans ja ha manifestat que dona suport a l'acord perquè és "el que pot vertebrar el govern més estable durant la propera legislatura a Espanya i en termes beneficiosos per a Catalunya".