Publicat 2/4/2019 13:44:57 +02:00CET

El PSC confia que el Parlament demani a Torra una qüestió de confiana o eleccions

El PSC confia que el Parlament demani a Torra una qüestió de confiana o elecc
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt del PSC-Units al Parlament, Ferran Pedret, ha confiat aquest dimarts que el ple d'aquesta setmana aprovi la seva moció que demana al president de la Generalitat, Quim Torra, que "de manera immediata" se sotmeti a una qüestió de confiana o convoqui eleccions.

En roda de premsa, ha afirmat que hi ha una majoria parlamentria que considera que el Govern "ha esgotat el seu projecte", per la qual cosa creu que tots els grups de l'oposició haurien de votar a favor d'aquesta iniciativa, encara que tinguin motius diferents.

La moció demana que el Parlament constati la inoperncia del Govern de la Generalitat, la falta de pressupostos per al 2019 i "la prdua de la majoria parlamentria".

Pedret ha explicat que aquesta moció és "una trista constatació que el Govern ha estat incapa d'actuar en l'mbit de les seves competncies més enll de deixar-se portar per la inrcia".

Considera que l'Executiu de Torra ha perdut la iniciativa parlamentria i "no hi ha un projecte polític realitzable per part del Govern".

Per aquest motiu, ha defensat que "convindria donar la paraula a la Cambra" en una qüestió de confiana per comprovar els suports de Torra o donar la veu a la ciutadania en unes eleccions catalanes.

Preguntat pel fet que la Fiscalia vulgui investigar una desena de votants de l'1-O, Pedret ha respost que no té prou els elements per valorar-ho, per que es tracta d'incidents molt allats".