Publicat 17/1/2014 13:15:47 +01:00CET

El PSC censura que Mas es reuneixi amb el "xenòfob" Roberto Maroni de la Lliga Nord

Esther Niubó, PSC
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

La secretària de política europea del PSC, Esther Niubó, ha censurat que el president de la Generalitat, Artur Mas, es reuneixi aquest divendres amb el dirigent "xenòfob" de la Lliga Nord italiana i president de la regió de Lombardia, Roberto Maroni.

En un comunicat, ha considerat vergonyós que el president català es vegi amb un dirigent polític "que ha realitzat declaracions i actuacions racistes al seu país i que manté relacions i vincles amb l'extrema dreta europea".

"És indigne i hipòcrita que Mas parli tant de democràcia i alhora secunda polítics amb comportaments tan antidemòcrates", que ha acusat Maroni de promoure la independència de la seva regió amb plantejaments xenòfobs i iniciatives que van contra els drets humans.

Per contra, el líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, ha defensat que el seu paper institucional com a president de la Generalitat obliga a Mas a rebre a Maroni perquè representa democràticament als ciutadans de Lombardia.

Tot i això, en un apunt en el seu perfil de Twitter recollit per Europa Press, el líder d'UDC ha subratllat que la Lliga Nord "no té res a veure" amb CiU, ni la Padània amb Catalunya.