Publicat 26/7/2019 14:59:08 +02:00CET

El PSC celebra que el CEO reflecteixi que la independència "obté cada vegada menys suport"

La portaveu del PSC, Eva Granados, intervé en un ple del Parlament al maig
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha celebrat aquest divendres l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO), perquè reflecteix que la independència de Catalunya "obté cada vegada menys suport".

Ho ha dit en un comunicat, després que una enquesta del CEO hagi assenyalat que un 48,3% dels catalans rebutja que Catalunya es converteixi en un estat independent, mentre que un 44% hi dona suport, un 5,5% no ho sap i un 2,1% no contesta.

Granados també ha destacat que amb aquesta enquesta el "PSC consolida la seva posició com a segona força política de Catalunya amb la defensa del diàleg dins de la llei", perquè l'estimació del CEO per a unes eleccions catalanes dona la victòria a ERC i un empat entre el PSC i JxCat, i en unes generals la segona posició seria per als socialistes.

Així mateix, els enquestats suspenen la gestió del Govern català, per la qual cosa considera que validen les crítiques del PSC sobre "la inacció del Govern, que insisteix a no atendre les necessitats fonamentals dels catalans".

Una altra de les dades que ha valorat Granados és que un 9,1% dels enquestats aposta per la via unilateral: "Mostra una vegada més que la unilateralitat no és el camí i només rep el suport d'un 9% dels enquestats mentre el Govern continua sense fer cap renúncia explícita d'aquesta opció".