Publicat 19/11/2019 15:29:17 +01:00CET

El PSC assistirà a la taula de partits catalans però demana saber "quin és l'objectiu de la convocatòria"

La portaveu del PSC sl Parlament, Eva Granados.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del PSC-Units al Parlament, Eva Granados, ha afirmat aquest dilluns que el seu grup acudirà a la taula de diàleg entre partits catalans que el Govern ha anunciat a començament de desembre, però ha demanat saber "quin és l'objectiu de la convocatòria".

En roda de premsa, ha assegurat que els socialistes han conegut aquesta convocatòria a través dels mitjans de comunicació, però que el Govern encara no s'ha posat en contacte amb ells, per la qual cosa demana a l'executiu català aclarir per què la convoca.

Granados considera que la legislatura està "esgotada" però que ells sempre assisteixen als espais en què són convocats i ha recordat que aquesta taula de diàleg entre partits la van proposar els socialistes.

Així mateix, ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que, més enllà de convocar els partits, tingui la voluntat de mirar a la part catalana no independentista "que no mira mai i no reconeix", perquè, si no ho fa, creu que no es podrà avançar.

Preguntada per l'informe d'Amnistia Internacional que critica la sentència de l'1-O, ha assenyalat que és "simplement una opinió més", però que la sentència del Tribunal Suprem cal acatar-la perquè Espanya és un estat de dret.

Sobre la sentència dels ERO que condemna els expresidents andalusos del PSOE Manuel Chavez i José Antonio Griñán, Granados ha assegurat que no ha pogut llegir encara la decisió i ha expressat el seu respecte a les decisions judicials.