Publicat 6/7/2020 17:36:03 +02:00CET

El PSC apostarà per la proposta enfront de la "crítica" en el ple del Parlament sobre residències

El diputat del PSC Raúl Moreno en roda de premsa telemàtica aquest dilluns 6 de juliol
PSC

Proposaran una millora d'EPI als centres i l'assistència mèdica a casa

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El diputat del PSC en el Parlament Raúl Moreno ha manifestat que durant el ple monogràfic sobre residències del Parlament --que començarà aquest dimarts-- la seva formació intentarà que "la proposta vagi per davant de la crítica", però assegura que no s'abstindran de dir allò que al seu judici s'ha fet malament en la gestió de les residències durant el Covid-19.

En una roda de premsa telemàtica aquest dilluns, ha afirmat que demanaran el compliment del "compromís que va adquirir el Parlament per instar el Govern a revertir la privatització de l'assistència mèdica en residències", assegurar que es disposi d'equips de protecció individual (EPI) en cas de rebrot i de medicalització adequada als centres, així com la millora de les condicions laborals dels professionals del sector, entre d'altres mesures.

També Moreno ha destacat la necessitat d'una millora de la transparència per part del Govern a l'hora de fer públiques les dades de "sobretot allò que encara no se sap" en relació amb la gestió de les residències durant el Covid-19, com quines van ser les residències amb més afectació o quants residents van ser traslladats a hospitals, ha dit.

De cara al ple, el PSC ha presentat 10 propostes de resolució, entre elles l'aposta perquè les persones grans puguin quedar-se a casa "tot el temps que sigui possible" i complementar el servei d'assistència mèdica amb el que donen els ajuntaments, amb l'objectiu de minimitzar les conseqüències de la solitud no volguda.

"Necessitem una major coordinació entre el sistema social i el sanitari, promoure l'autonomia personal i incrementar mòduls i ràtios de professionals, és una cosa que ja es podria començar a fer amb la voluntat del Govern", ha dit.

MODIFICACIONS PRESSUPOSTÀRIES

Moreno ha assegurat que des del PSC han estat disposats sempre a parlar dels Pressupostos amb la Generalitat, i acusa ERC i JxCat de "no haver volgut comptar amb el PSC" per fer uns pressupostos que donin resposta als problemes dels catalans.

"Estem disposats a veure les propostes que es vulguin dur a terme i quines són les modificacions. Estem oberts a poder parlar, però mai hem comptat amb la reciprocitat del Govern", ha asseverat.