La protesta dels agricultors a Lleida concentra 3.000 persones i 500 tractors

Publicat 14/2/2020 13:05:21CET
Mobilització d'agricultors a Lleida amb la presència de la consellera Teresa Jordà, el 14 de febrer del 2020.
EUROPA PRESS

LLEIDA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

Unes 3.000 persones i 500 tractors amb representació de 125 pobles, segons els organitzadors --1.500 persones i 420 tractors, segons la Policia Local--, han participat aquest divendres a Lleida en una manifestació en defensa dels preus justs de la fruita.

La concentració ha començat amb una concentració en què han participat polítics de totes les formacions i de totes les administracions, entre ells els diputats al Congrés Laura Borràs (JxCat) i Xavier Eritja (ERC); diputats al Parlament com Marc Solsona (JxCat), l'alcalde de Lleida, el republicà Miquel Pueyo, i regidors al consistori del PSC, el PP i Ciutadans, a més del subdelegat del Govern central, el socialista José Crespín, i el president de la Diputació, Joan Talarn (ERC).

Cinc columnes de tractors han entrat des de l'N-240, l'N-230, l'LP9221, la C-12 i l'N-240 i els agricultors s'han concentrat a la plaça Sant Joan de Lleida, des d'on han començat una manifestació a la plaça Agelet i Garriga, en direcció al barri de Cappont.

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, que ha assistit a la concentració, ha avançat que la Conselleria d'Agricultura està ultimant una línia de crèdits tous perquè els productors de fruita catalans puguin disposar de liquiditat.

Així mateix, ha afegit que "no és just i no té cap sentit que una persona que treballa la terra, que ho fa amb amor perquè és la seva feina, cobri o percebi un preu inferior al que li suposa produir aquest producte".

Contador