Publicat 29/1/2019 13:52:16 +01:00CET

El proper ple del Parlament aprovar la supressió del Consell Comarcal del Barcelons

Reunió de la Junta de Portaveus del Parlament
EUROPA PRESS

S'ajorna la creació de la comissió d'investigació sobre la Casa Reial

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

La Junta de Portaveus del Parlament ha decidit que el proper ple de la Cambra voti la proposició de llei per suprimir el Consell Comarcal del Barcelons, que integra els municipis de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adri de Bess.

Així ho han explicat fonts parlamentries a Europa Press després de la reunió de la Junta d'aquest dimarts, que ha fixat l'ordre del dia del ple previst per als dies 6 i 7 de febrer.

La supressió d'aquest organisme comarcal havia de tractar-se en l'anterior ple, per la decisió de JxCat, ERC i la CUP de no acudir a la Comissió d'Assumptes Institucionals (CAI) del passat 16 de gener per la detenció de diverses persones a Girona --entre elles dos alcaldes--, va impedir aprovar la llei en comissió i elevar-la a l'hemicicle a temps.

El Consell Comarcal és una entitat que existeix a totes les comarques catalanes per que en el cas del Barcelons és vista com una anomalia atesa la grandria dels seus municipis i l'existncia d'un altre ens supramunicipal: rea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Les fonts han informat que es preveu que la supressió tiri endavant per unanimitat, per la qual cosa s'ha pactat reduir el temps d'intervenció dels grups quan es debati la iniciativa.

El ple també abordar el decret de prrroga pressupostria, dues proposicions de llei sobre tributs presentades per Cs i ERC, i la Llei d'Ordenació del Litoral impulsada pel Govern, que la Cambra decidir si tramita o rebutja.

Estava previst que la Junta de Portaveus decidís si elevava al ple la creació de la comissió d'investigació sobre la Casa Reial que impulsen JxCat, ERC, la CUP i els comuns, per finalment s'ha posposat la decisió fins a la propera reunió, amb la qual cosa previsiblement el debat i votació sobre si es crea la comissió es produir en el ple següent.