Publicat 22/2/2019 17:52:05 +01:00CET

El projecte Gratitud Pallars anima els visitants a apadrinar camins i recuperar parets de pedra seca

Recuperació de parets de pedra seca
GRATITUD PALLARS

LLEIDA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El Consorci Leader Pirineu Occidental, l'entitat que promou accions per fomentar els sectors productius i el desenvolupament rural a les comarques del Pirineu occidental, i Marques de Pastor, una associació impulsora del producte turístic El Cinqu Llac, han impulsat Gratitud Pallars, un projecte que anima els visitants a apadrinar camins i recuperar parets de pedra seca.

Gratitud Pallars parteix de la constatació que cal reforar el vincle entre les persones i l'entorn i agrair i retornar a la naturalesa i al territori tot el que aporten, han informat aquest divendres en un comunicat els promotors de la iniciativa.

El projecte se centra en El Cinqu Llac, una proposta de ruta circular a peu que comena a la Pobla de Segur i recorre camins ramaders i tradicionals dels Pallars, que cada any genera més de 1.000 pernoctacions en paquets turístics.

Es tracta d'una ruta de mitja muntanya, de cinc etapes, que transcorre per camins ramaders i tradicionals dels Pallars i l'Alta Ribagora i que ha estat reconeguda amb el guardó de Turisme de Catalunya en la categoria de turisme responsable el 2018.

Per apadrinar un camí planteja un micromecenatge per recollir recursos que es destinaran a mantenir i restaurar les parets i murs de pedra seca dels camins tradicionals pels quals passa El Cinqu Llac.

El projecte Gratitud Pallars est cofinanat en un 90% per la Conselleria d'Agricultura i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, en el marc de les ajudes a la cooperació Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020, i per l'associació Marques de Pastor, que hi participa amb un 10% del finanament.

Marques de Pastor és una associació formada per sis cases rurals i una agncia de viatges local que ha engegat El Cinqu Llac amb l'objectiu de desestacionalitzar i internacionalitzar l'oferta turística, així com dinamitzar les economies locals, mantenir i recuperar el patrimoni i millorar l'autoestima del territori.