Projecte Artemis, la tecnologia de Microsoft que ajuda a detectar l'explotació sexual infantil en línia

Publicat 10/1/2020 18:48:39CET
Comandament d'Xbox
PIXABAY/CC/SILVO BILINSKI - Archivo

MADRID, 10 gen. (Portaltic/EP) -

Microsoft ha desenvolupat el Projecte Artemis, una tecnologia que detecta els depredadors en línia que miren d'atreure els nens amb finalitats sexuals, a més de denunciar-los a les autoritats.

L'explotació sexual infantil en línia és un greu problema a Internet, en què els més petits estan exposats a múltiples enganys que els depredadors utilitzen per aprofitar-se de la seva innocència.

És per això que Microsoft va començar a desenvolupar aquesta tecnologia el 2018, amb la col·laboració de The Meet Group, Roblox, Kik i Thorn, per ajudar a identificar possibles casos de captació de menors amb finalitats sexuals i per respondre-hi eficaçment.

Aquesta tècnica analitza l'historial de les converses de xat basades en text i avalua i qualifica les característiques de la conversa que assigna una qualificació de probabilitat, que pot determinar si s'ha d'enviar un moderador humà perquè ho avaluï.

Des d'aquest divendres, l'empresa Thorn dedicada a tecnologia per protegir els nens d'abusos sexuals és propietària de la llicència i adopció d'aquesta tècnica. Per això, les empreses amb sistemes de xat hi poden contactar per provar Artemis.

Per la seva banda, Microsoft ja ha inclòs el Projecte Artemis en la seva plataforma d'Xbox i explora els usos per al seu servei de xat Skype. "El Projecte Artemis és un pas endavant significatiu, però no és una panacea", declaren des d'un comunicat, la companyia treballa per oferir més avanços tecnològics per acabar amb l'explotació sexual infantil.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 3. 3

  Ferit de bala un camioner després d'enfrontar-se a un lladre a Vilanova de la Barca

 4. 4

  Barcelona promourà 80 activitats per orientar els joves sobre estudis postobligatoris

 5. 5

  Microsoft ha d'actualitzar Windows 7 després de deixar de donar suport al sistema operatiu

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista