Publicat 13/2/2019 16:59:29 +01:00CET

El programa Reempresa de Cecot ha ats 2.000 pimes i ha preservat 6.000 llocs de treball des del 2011

Antoni Abad (Cecot) Albert Colomer (Centre de Reempresa de Catalunya)
EUROPA PRESS

El 90% d'aquestes companyies continuen funcionant després de la seva compravenda

BARCELONA, 13 febr. (EUROPA PRESS) -

El programa Reempresa de Cecot ha intervingut en la compravenda d'unes 2.000 pimes, des de la seva creació el 2011, ha preservat 6.000 llocs de treball i ha generat una inversió induda --determinada pel preu de l'intercanvi-- de 95 milions d'euros.

El president de Cecot, Antoni Abad, ha exposat aquest dimecres en una roda de premsa que aquestes xifres mostren les "histries d'xit" d'un programa que permet el relleu empresarial entre els propietaris de les companyies que volen vendre els seus negocis i els que en volen comenar un.

Abad ha argumentat que aquest procés de donar continutat a una empresa ja existent és més fcil que crear-ne una, en no haver d'afrontar les primeres inversions i comptar amb els permisos necessaris per al seu funcionament.

La taxa de supervivncia de les companyies comprades ronda el 90%; el 75% del total han mantingut o augmentat la seva facturació des que van ser venudes; i el 62% han innovat els productes i serveis que oferien.

El director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, ha dit que el motiu principal d'aquest procés de compravenda de les empreses és la jubilació dels seus propietaris --un ter del total-- i que el 40% de la inversió ha estat desemborsada per als aturats.

Aquest programa de Cecot té 80 punts d'atenció a Catalunya, 150 tcnics --centrats a la província de Barcelona-- i 100 entitats collaboradores, entre les quals destaquen la UE, la Generalitat, el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), la Diputació de Barcelona, la de Girona i la de Tarragona, i CaixaBank.

Sobre els plans de futur de Reempresa, Abad espera que el nombre d'empreses ateses continu creixent i que les pugui acompanyar en els processos de modernització que els permetin guanyar grandria i puguin arribar fins a internacionalitzar-se.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés