Publicat 18/11/2015 13:45

Professionals estrangers a Barcelona reproven els sous, la fiscalitat i el nivell d'anglès

Barcelona Global demana millorar-los salaris i impostos i que l'anglès sigui llengua oficial

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

Professionals estrangers que viuen a Barcelona o a la seva àrea metropolitana apunten com a principals aspectes a millorar els salaris, la fiscalitat i el nivell d'anglès local, especialment en les administracions.

Així ho reflecteix la segona edició de l'International Talent Monitor (ITM) elaborat cada dos anys per Barcelona Global amb la col·laboració de Banc Sabadell i el suport de l'Institut Dym, i que en aquesta ocasió ha realitzat una enquesta de 284 preguntes a 678 persones d'entre una mostra de 7.000 professionals internacionals identificats.

El president de Barcelona Global, Marian Puig; el vicepresident i impulsor de l'estudi, Gonzalo Rodés, i el director general de Banca Comercial de Banc Sabadell, Carles Ventura, han coincidit a assenyalar en roda de premsa que es tracta d'una "eina" per conèixer els punts febles de la ciutat a l'hora d'atreure talent i inversions internacionals i poder introduir millores.

Rodés ha destacat quatre objectius per incrementar el pes de Barcelona com a ciutat global: establir una fiscalitat competitiva per competir internacionalment, donar suport a la benvinguda de talent internacional, que l'anglès es converteixi en llengua oficial a la ciutat i que el sistema escolar s'adapti a les necessitats d'educació en anglès dels fills dels professionals estrangers.

Sobre el primer punt, Barcelona Global ultima un estudi fet per sis despatxos de la ciutat i que compara la fiscalitat de Barcelona amb altres set ciutats: "La nostra fiscalitat és molt millorable amb una mica d'esforç", ha indicat Rodés.

Els professionals estrangers també reprotxen l'accés al finançament, la burocràcia i l'assistència als empresaris, tot i que han millorat respecte al 2013 la seva opinió sobre el grau de facilitat en la gestió dels negocis, la creació d'una empresa i les inversions.

PUNTS FORTS

Com a aspectes valorats positivament pels professionals que es traslladen a Barcelona destaquen la seva connectivitat internacional de transport, la qualitat de vida, l'oferta de serveis i oci, l'educació --tant bàsica com universitària--, la sanitat i la seguretat.

Alhora, apunten la qualitat dels centres d'investigació i la gastronomia, i la majoria recomanaria a altres estrangers traslladar-se a Barcelona a treballar, amb una qualificació de 5,2 sobre 7.

El català no és un problema per a gran part dels enquestats --un 19,1% ho veu negativament-- i, respecte a la situació política local, creuen que s'ha deteriorat i que seguirà en aquesta línia en els pròxims dos anys (amb un 3,2 sobre 7), tot i que amb una millor perspectiva que en els dos últims (qualificats amb un 2,8 sobre 7).

Preguntat per la relació de Barcelona Global amb les administracions pel nou Ajuntament i el Govern de la Generalitat en funcions, Puig ha sostingut que l'administració ha de jugar un paper fonamental amb l'objectiu de tenir una ciutat global i que des de l'entitat privada estan preparats per al "diàleg col·laboratiu".

L'associació remetrà l'ITM al Consistori, i Rodés ha afegit que a Barcelona Global estan "per sobre dels colors" de l'Ajuntament i la Generalitat de cada moment.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés