BARCELONA 25 jul. (EUROPA PRESS) -
Produir un quilo de ram té un cost estimat d'entre 0,45 i 0,5 euros per al viticultor, segons l'estudi sobre els costos del sector encarregat per l'Incavi al Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (Creda).
En un comunicat aquest dijous, la Conselleria d'Acció Climtica, Alimentació i Agenda Rural ha explicat que aquest preu és el de les tres varietats majoritries en l'elaboració del vi base cava --xarello, parellada i macabeu--.
Aquestes dades serveixen d'orientació per determinar els costos de referncia aproximats tenint en compte la producció de cada explotació i les despeses de cada campanya.
Durant la 12a Taula del Cava, el conseller en funcions, David Mascort, ha explicat que el Govern continua "construint eines imprescindibles per fer front al futur del sector".
Com a novetat, l'informe d'aquest any inclou el cost de la m d'obra familiar, que se situa entre 0,1 i 0,13 euros per quilo, i que era una petició del sector.