Actualitzat 26/3/2019 10:21:43 +00:00 CET

El tribunal escoltarà aquest dimarts el comandament de la Guàrdia Civil a càrrec de la investigació de l'1-O

Vista en el Tribunal Suprem per celebrar el denominat article de previ pron
Pool - Archivo

MADRID, 26 Mar. (EUROPA PRESS) -

La sala que jutja el procés al Tribunal Suprem escoltarà aquest dimarts un dels testimoniatges claus del procés, el del tinent coronel de la Guàrdia Civil Daniel Baena, cap de la policia judicial a càrrec de la investigació sobre l'organització del referèndum il·legal de l'1 d'octubre del 2017.

Baena signa els informes policials de la investigació sobre el procés i l'organització de l'1-O que han servit per a les instruccions de les causes que s'han seguit, a més del Suprem, el Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona i l'Audiència Nacional. El seguirà el guàrdia civil que va elaborar, en qualitat de secretari, els atestats.

Les defenses han qüestionat la imparcialitat de Baena tant en la fase d'instrucció com en la de qüestions prèvies del judici --tràmit reservat per a les al·legacions de vulneració de drets i en la qual es pot provar d'anul·lar la causa--, perquè va ser identificat com l'usuari d'un perfil de Twitter (Tácito) en el qual es van publicar missatges contra els líders independentistes.

Tant la testifical de Baena com la del seu company estaven previstes fa unes setmanes, però van ser ajornades pel tribunal que presideix el magistrat Manuel Marchena després que ho sol·licitessin alguns advocats dels 12 acusats en considerar que disposaven d'un "curt espai de temps" per preparar les seves estratègies de defensa.