Publicat 30/4/2019 8:28:11 +02:00CET

Procés.- El tribunal escolta per primera vegada els testimonis de ciutadans lesionats l'1-O

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El tribunal que jutja el procés independentista escolta, a partir de les 10.00 hores, per primera vegada els testimoniatges d'una quinzena de ciutadans que van resultar lesionats en collegis electorals durant la celebració del referndum de el 1 d'octubre de 2017.

Tots aquests testimonis, un total de 17 persones, han estat proposats per les defenses per contrastar les versions ofertes pels agents de la Policia Nacional i de la Gurdia Civil que van acudir als centres de votació de Catalunya per donar compliment al mandat judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'impedir l'1-O i que han comparegut en aquesta vista oral.

Les majoria dels agents, sobretot els que formaven part dels 'antidisturbis' de tots dos cossos, van afirmar a les seves declaracions en el Tribunal Suprem que van haver de fer servir en molts casos la fora amb "proporcionalitat" perqu els concentrats tenien la intenció d'impedir-los entrar en els collegis electorals per requisar les urnes i paperetes.

Després de tots aquests ciutadans compareixer l'exdirector del servei catal de Salut David Elvira Martínez. Per a la sessió de la tarda, el tribunal ha realitzat uns canvis després que la defensa de Joaquim Forn, exercida per l'advocat Javier Melero, hagi renunciat a un dels seus testimonis, al comissari cap de la regió metropolitana de Barcelona dels Mossos d'Esquadra, Carles Anfruns.

D'aquesta manera, el jornada d'aquest dimarts --l'última d'aquesta setmana a causa dels festius en la Comunitat de Madrid el dia 1 i 2 de maig-- la tancaran el comissari cap de la regió policial central de la policia autonmica, Sergio Pl; el secretari general del sindicat autonmic de Policia (SAP), Pere García; i el conseller de Sindicat de Comandaments dels Mossos, Josep Gulliot.