Publicat 25/4/2019 7:43:54 +02:00CET

Procés.- Catedrtics, responsables del Diplocat i polítics independentistes testifiquen al judici

El tribunal comunicar quin és l'ordre d'interrogatori de les defenses, després de la queixa de l'advocat de Jordi Snchez

MADRID, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El tribunal que jutja el procés independentista al Tribunal Suprem escoltar aquest dijous, a partir de les 10.00 hores, una vintena de testimonis de les defenses, entre els quals es troben catedrtics, responsables del Comit Executiu del Diplocat i polítics independentista.

El primer testimoni citat és Jacint Jordana, catedrtic en Cincia Política, a qui seguiran els membres del Comit Executiu de l'organisme de promoció internacional de la Generalitat Antoni Millet, Daniel García Tenorio i Gerardo Pisarello. Després d'ells és el torn de l'alcaldessa de Sant Vicen dels Horts (Barcelona), Mayte Aymerich; l'exdirector del Centro Unesco Catalunya Felix Martí; i el catedrtic que va confeccionar part del Llibre Blanco Enoch Alberti.

Els últims testimonis de la sessió del matí són Jordi Armadans, director de FundiPou; l'advocat i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional de Catalunya Joan Vintró; el diputat d'ERC al Parlament Rubn Wagensberg i el dirigent de la Cup David Fernández.

Per a la tarda del dijous ha estat citada la cap de Secretaria de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, Silvia Sabat, i altres polítics independentistes com Jordi Orobitg, Eduardo Reyes Pi, Teresa Vallverdu, Xavier Eritja, Jordi Molinera. També atestaran els senadors d'ERC Bernat Picornell i Joaquim Ayats.

Així mateix, el tribunal comunicar l'ordre en el qual les defenses han d'interrogar als testimonis, després que Jordi Pina, advocat de l'expresident de l'ANC Jordi Snchez, hagi expressat la seva queixa sobre que els lletrats hagin de preguntar després del company que l'ha proposat i no després de les acusacions.

Fins al moment, que solament han passat testimonis proposats per la Fiscalia, Advocacia de l'Estat i l'acusació popular exercida per Vox, el sistema establert era que la part proponent preguntés en primer lloc, després la resta d'acusacions i, finalment, les defenses.

Ara la Sala havia plantejat mantenir l'esquema, és a dir, que primer interroguin les defenses i en última instncia les acusacions. No obstant aix, Pina entén que poder preguntar als testimonis després dels fiscals, l'advocada de l'Estat i els lletrats de Vox beneficiaria el dret a la defensa.

el més llegit

 1. 1

  El transport públic a Catalunya serà gratis a partir d'aquest dijous

 2. 2

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments

 3. 3

  Les obres de Dalí exposades a Moscou tornen prematurament a Figueres (Girona)

 4. 4

  El Govern desenvolupa una app per resoldre dubtes sobre el confinament

 5. 5

  Coronavirus.- Les obres de teatre 'Germanes' i 'Desclassificats', en obert a Internet