Publicat 28/12/2019 11:43:58 +01:00CET

Printmakers preveu impulsar les seves vendes amb l'adquisició d'una companyia el 2020

El gerent de Printmakers, Fermín Estivill
PRINTMAKERS

Incorpora FullVenture com a soci per donar suport al pla de creixement

BARCELONA, 28 des. (EUROPA PRESS) -

Printmakers preveu impulsar les seves vendes amb l'adquisició d'una indústria gràfica catalana el 2020, amb la qual espera augmentar en dos milions la seva xifra de negocis en un termini de 12 a 18 mesos.

En una entrevista d'Europa Press, el gerent de la companyia, Fermín Estivill, ha explicat que el 2019 han invertit uns 220.000 euros en innovació, que equival a més del doble que l'any anterior, per millorar la seva capacitat de producció.

La companyia tancarà aquest any amb una facturació de quatre milions d'euros i esperen superar, com a mínim, els 4,4 milions d'euros el 2020, cosa que suposa un 10% més que l'any anterior.

Estivill ha explicat que, a causa dels resultats del 2018 i els previstos pel 2019, descarten la seva intenció de construir una nova planta de producció, per apostar en una que ja està operativa, a través de l'adquisició d'una altra companyia.

"A causa del volum de producció i cap a on va el mercat, és molt més interessant, i la rendibilitat és molt superior si adquirim ja una companyia que està en una nau industrial", ha explicat.

L'empresa contempla que la planta que preveu adquirir albergui tota la seva producció industrial, per la qual cosa, després de l'adquisició, invertirà en ella per ampliar-la, i d'aquesta manera se sumarà als dos centres de producció actuals: un al barri de les Corts de Barcelona i un altre a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

"El creixement orgànic està molt bé i ja treballem de manera intensiva mitjançant posicionament i accions comercials, però si volem continuar creixent per sobre dels dos dígits, hem d'incorporar el creixement orgànic d'altres companyies", ha explicat Estivill, i ha afegit que tenen altres companyies identificades, dedicades a la impressió digital, que també es plantegen adquirir.

Actualment, Printmakers dona ocupació a més de 20 persones i preveu contractar dos o tres persones de cara a l'any vinent perquè augmentaran els torns de producció, tot i que Estivill augura que, de materialitzar-se les adquisicions, duplicaran la plantilla actual en un any.

INVERSIÓ

Printmakers, que exporta a tot el món, està explorant amb la nova adquisició alguns contractes de packaging en el punt de venda (PLV) al sud de França: "És un mercat molt interessant on ens permetran treballar probablement amb costos una miqueta més elevats".

Per aquest any, la companyia preveu invertir en programari i 'web to print', però sobretot se centrarà a potenciar la producció de productes per a promoció en el punt de venda amb maquinària d'impressió digital de gran format: "És un segment que està creixent moltíssim i estem molt ben posicionats perquè estem treballant per a clients de primer nivell dedicats al retail".

TINTS I SUPORTS ECOLÒGICS

La companyia també està treballant en un pla estratègic comercial amb una nova gamma de suports molt àmplia 100% reciclats i ecològics per donar solucions al mercat i als clients que estan en aquest procés de canvi, "que a causa de la pressió social s'està accelerant".

La majoria del negoci de la companyia, juntament amb el disseny, està dedicada al material de màrqueting tradicional, amb productes com tríptics, flyers, tòners, mentre que la vessant que està creixent més és la d'impressió digital personalitzada i amb valor afegit.

"Tot el que és impressió de gran format per PLV, cartelleria, expositors, 'photocalls', i que suposa un 15% de la facturació de la companyia, esperem que s'incrementi de cara al proper exercici", ha afegit.