Publicat 4/11/2019 20:33:18 +01:00CET

La Princesa Leonor, a Barcelona i en català: "Catalunya sempre ocuparà un lloc especial en el meu cor"

La Princesa Leonor, el Rei Felipe i la Reina Letizia durant els Premis de la FPdGi i el X aniversari en el Palau de Congressos de Barcelona (Espanya) el 4 de novembre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

La Princesa d'Astúries i de Girona ha subratllat aquest dilluns, en el seu primer discurs a Catalunya, que aquesta terra sempre ocuparà "un lloc especial" en el seu cor i que els seus pares, els Reis, sempre els han parlat a ella i a la seva germana de Girona i de Catalunya "amb veritable afecte".

"Gràcies a ells sabem moltes coses de la història i la cultura catalanes", ha dit la Princesa en català en el lliurament dels Premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) sobre l'escenari del Palau de Congressos de Catalunya, que li ha brindat una ovació d'un minut amb un auditori posat dempeus.

Leonor ha iniciat aquest dilluns la seva primera visita oficial a Catalunya, amb motiu del desè aniversari dels premis de la Fundació Princesa de Girona i, com va fer a l'octubre en el lliurament dels premis Princesa d'Astúries, ha pronunciat unes paraules en la cerimònia, primer en castellà i a continuació en català.

Com a Princesa de Girona, ha dit, vol "honrar la fundació com es mereix i portar amb orgull el seu nom per tota Catalunya, per la resta d'Espanya i per tot el món", perquè "tothom sàpiga que ocupar-se dels joves, de la seva formació, que tinguin més oportunitats, és contribuir a un futur millor per a tots".

Així, ha agraït el compromís dels patrons i l'esforç perquè la fundació creixi "cada dia". "Gràcies pel vostre compromís amb els joves i amb una terra, Catalunya, que sempre ocuparà un lloc especial en el meu cor", ha afegit.

Leonor ha parlat aquest dilluns per primera vegada en un acte de la FPdGi, amb motiu del desè aniversari de l'entitat. "Hem anat creixent gairebé alhora", ha dit la Princesa, que acaba de complir 14 anys.

A més, ha assegurat que el nom de la fundació és un honor per a ella, "per tot el que simbolitza i perquè s'ocupa del present i del futur de la joventut", cosa que està "molt bé per a tots".

Per això, ha felicitat els premiats, als quals ha descrit com "una gran família de talent, d'esforç i d'esperança que seguirà creixent gràcies a la generositat i el suport de punts".

"Sou un exemple per als joves de tota Espanya i us admiro molt perquè representeu els millors valors que la Fundació impulsa des de Catalunya", ha assenyalat, abans de començar la part del seu discurs que ha pronunciat en català.